Джон Раппопорт

Джон Раппопорт е работил като разследващ репортер на свободна практика в продължение на 20 години. Писал е статии за политика, здравеопазване, средства за масова информация, култура и изкуство за LA Weekly, Spin Magazine, Stern, Village Voice, Nexus, CBS Healthwatch и други вестници и списания в САЩ и Европа.
През 1982 г. LA Weekly го предлага за наградата Пулицър за интервюто му с ректора на университета Ел Салвадор, чиито район е бил окупиран от военни.
Джон Раппопорт е водил, продуцирал и писал радиопрограми в Лос Анжелис и Лас Вегас (KPFK, KLAV). Взимал е участие като гост в над 200 радио и телевизионни програми, включително в ABC’s Nightline, Tony Brown’s Journal (PBS) и Hard Copy.
През 1994 г. кандидатства за място в американския Конгрес от 29-ти окръг в Лос Анжелис. След шест месечна кампания с много ограничен бюджет набира 20 процента от пуснатите гласове срещу противник, който заема своето място от 20 години.
През 1996 г. Раппопорт започва Големия бойкот срещу осем корпоративни химически гиганта: Monsanto, Dow, Du Pont, Bayer, Hoechst, Rhone-Poulenc, Imperial Chemical Industries и Ciba-Geigy. Бойкотът продължава и до сега.
Изнасял е лекции по цялата територия на САЩ по темата: Кой движи света и какво можем да направим ние.
През последните 10 години действа малко по-встрани от основния поток, защото, както сам той казва: „Разследванията ми не бяха посрещнати приятелски от общоприетите средства за масова информация”.
За последните 30 години независимите разследвания на Джон Раппопорт обхващат области като: скрита политика, заговори, алтернативно здраве, потенциални възможности на човешкото въображение, контрол на съзнанието, медицински картели, символика и решения за окупиране на планетата от скрития елит.
Освен всичко друго, Джон Раппопорт е художник и поет. Негови работи са излагани в галерии в Лос Анжелис и Ню Йорк. Стиховете му са публикувани в The Massachusetts Review.
63 годишен, той е завършил е Amherst College (бакалавър по философия), живее със съпругата си д-р Лаура Томпсън в Сан Диего.


Публикации:


Интервю:

ИНТЕРВЮ С БИВШ СЪЗДАТЕЛ НА ВАКСИНИ/ превод: Георги Ангелов/ брой 10 юни 2009