ПРЕДСТАВЯНЕ НА АНТОЛОГИЯТА „ТРИНАЙСЕТ”

Клубът на поетите журналисти
и издателство „Атеа”
Ви канят на премиерата на

антологията „ТРИНАЙСЕТ”

на 23 октомври 2019 г.
от 18.30 часа
в Ретро Кафенето
в Музея за история на София
площад Бански 1

Тринайсет поети журналисти събраха свои стихове в антологията „Тринайсет”. Нейната премиера е на 23 октомври от 18.30 в Музея за история на София и под стъкления купол на Ретро кафенето ще чуете някои от тях.
Книгата носи знака на издателство „Атеа” и е третият сборник, който Клубът на поетите журналисти издава. Авторите в това издание са: Асен Сираков, Боряна Желева, Венцислав Паскалев, Гергана Хрисчева, Димитър Дженев, Иглика Горанова, Мариана Кирова, Палми Ранчев, Силвия Недкова, Спасиана Кирилова, Станислава Пирчева - Ава, Татяна Атанасова и Татяна Явашева.
Редактори на книгата са Татяна Явашева и Иглика Горанова. Графичният дизайн на антологията е направен от младата художничка Александра Димитрова, която използва за оформлението специално обработени снимки с интересна история - те са правени на стар кораб във водите на каменна кариера край София.

Клубът на поетите журналистите е свободна общност, която съществува от 2003 г. През 2004 г. излезе първият ни поетичен сборник “Време за кактуси”, а през 2013 г. издадохме „Време за камъни”. Сбирките на Клуба са в Литературния кабинет „Владимир Башев”, който се намира в дома на големия български поет.

Хората правят мястото, но и мястото винаги е от значение за хората. Затова избрахме откритото наскоро Ретро кафене в Музея за история на София. Това е ново пространство за събития, изложби и други мероприятия с културна или туристическа насоченост, но и за творческо общуване.