БЪДЕЩА КНИГА

Обикновено се представят книгите, след като са минали през много ръце и очи, редактори, коректори, консултанти, спонсори, художници, предпечат и печат… После идват читателите, критиците, почитателите, библиотеките…

На 12 декември 2018 г. - сряда в Литературния салон на РС на БСП „Средец” в клуб „Димитър Благоев - Дядото” на улица „Леге”10, първи етаж, от 17 часа ще се опитаме да обърнем малко обичайната и добре позната практика.

Цочо Куманов, Милан Колев, Генадий Велчев и моя милост ще се опитаме да представим проектите си на ръкописите на няколко бъдещи авторски заглавия.

Първият прочит на текстовете ще стане с участието на дошлите на нестандартната премиера на няколко ръкописа. Авторите ще разкажат за своите литературни намерения, ще споделят съкровени изповеди, трудности, ще отговорят откровено на вълнуващи публиката въпроси, ще прочетат откъси от своите бъдещи творби.

С интерес ще се вслушам в съвети и препоръки към моите две нови бъдещи заглавия през 2019 година, с които ще запозная читателите си.

Става дума за дванадесетия ми сборник с лозанки за последните десетина години и за новата ми поетична изповед с работно заглавие „73″ или „Последен круиз” с предвидените в нея нови седемдесет стиховорения за времето, в което живеем и по-скоро оцеляваме…

Лозан Такев