НОВО СПИСАНИЕ „ЮЖНО УТРО” В ХАСКОВО

По случай Деня на народните будители в Хасково ще се състои представяне на новото списание за общество, култура и литература „Южно утро”. То е издание на Община Хасково и Гражданско сдружение „Родопско утро”. Празненството ще се проведе в зала „Хасково” на 1. 11. 2018 г.
Главен редактор на списанието е писателят Иван Енчев, а отговорен секретар - поетесата Стойка Мариновска. В Редакционната колегия са включени писателите Петър Василев, Ели Видева, Петко Каневски, Петър Хаджинаков и др.
В първия брой на изданието са представени изявени поети и писатели, които живеят в Хасковска и Кърджалийска област. Не е пренебрегната и литературната критика. Отделено е място и за рубриката „Памет”, където са поместени стихотворения от починалите поети Симеон Стоянов, Георги Талев и Колю Мариновски. Има специален раздел за ученическо творчество.
На челно място в списанието е поместено благопожеланието: „На добър път, „Южно утро” от кмета на Хасково Добри Беливанов и очерк за общината, съпроводен с информации и снимки на някои културно-исторически забележителности.

Иван Енчев,
главен редактор на сп. „Южно утро”