НАЦИОНАЛЕН КОНКУРС ЗА РЕЦИТАТОРИ „ПОДИР СЕНКИТЕ НА ОБЛАЦИТЕ”

Народното читалище „Искрица-1901″ в димитровградското село Скобелево кани всички, които обичат поезията на Яворов и могат да рецитират неговите произведения, да участват в Националния рецитаторски конкурс, посветен на поезията на Яворов.

Конкурсът е във връзка с факта, че Яворов е работил и творил в село Скобелево през 1894 - 1895 г.

Конкурсът ще се проведе в салона на читалището на 27. 10. 2018 г. от 10 часа сутринта.

Наградите: златен, сребърен и бронзов медал, парични и предметни награди, ще се връчват на следващия ден - 28. 10. 2018 г.

Конкурсът ще се проведе под мотото: „Подир сенките на облаците“. Компетентно жури ще оценява изпълненията.

Регламентът включва изпълнението на едно стихотворение от Яворов.

Класирането ще се извършва в две категории: на участниците до 18-годишна възраст ще бъдат раздавани три награди - първо, второ и трето място, както и на участниците над 18-годишна възраст.

Хората, които ще участват индивидуално в този конкурс трябва да изпратят заявка, която да съдържа трите имена на заявителя, адрес, електронна поща и телефон.

Ако кандидат-участникът е представител на културна институция, трябва да посочи данните и името на ръководителя.

Крайният срок за заявяване желанието за участие в конкурса е 30. 09. 2018 г. Адресът на който се изпращат заявките е следният:

с. Скобелево,

ПК 6429,

община Димитровград,

Хасковска област,

НЧ „Искрица-1901″ за конкурса.

Телефон за справки: 0893 464 661.

e-mail: iskrica_1901@abv.bg

Проектът „Гениалният Яворов - наша гордост” се реализира с помощта на фондацията „Пловдив - Европейска столица на културата 2019 г”. Както е известно Яворов е работил на гарата в село Скобелево, където написва и стихотворението „Арменци”.