ХООПА, ПАК РУСКА СЛЕДА!

Денчо Владимиров

Личи си, че госпожа Меркел няма полицейското въображение и фантазия на нейната британска дружка Тереза. Последната може би след като окончателно се провали като премиер, ще започне да пише криминални романи, развихряйки фантазията си като новата Агата Кристи.

Явно работата й като предишен министър на вътрешните работи на Острова й се отразила дълбоко на съзнанието й тя има непрекъснати видения за заплахи от Путин.

Ангела за разлика от нея няма нейният полицейски опит.

И затова, ако Тереза успя да спретне такъв общосветовен цирк с обвинения по адрес на руснаците като отровители на прекрасния двоен английски шпионин, тя все пак се постара да съчини разни хипотези и улики, от фантастични и плитки до още по-фантастични и плитки, които като сапунени мехури се пукаха…

А Меркел горката не е била на работа в полицията и час дори. И затова още в самото начало на “битовия атентат” в университетския град не можа творчески да доразвие в глобален мащаб извършеното от нейния неуравновесен психически сънародник.

Сещам се за един друг неуравновесен сънародник на госпожата, който през миналия век пък с танкове изпотрепа половината свят…

Та ето какво не сколаса да направи приятелката на Борисов, Ангела.

Бе съобщено например, че в дома на изверга намерили автомат Калашников! Хоопа, дотук добре, идеална руска следа! Путин не би могъл да каже и копче против - знае се с какъв произход е този автомат - канечна, руски! Значи, пак ръката на Москва! Хайде пак отзоваване на руски дипломати по целия свят…

Само новозеландците пак ще се изядат от яд, че не могат и те солидарно да изгонят поне половин руски дипломат, защото си нямат горките въобще руски мисии и дипломати на тяхна територия.

Дали да не си докарат най-после такива за всеки случай, за други прояви на солидарност?! - оставяме на тях да си решат проблема, няма сега Бойко Борисов и Екатерина Захариева да хукнат и тях да оправят.

Стига им дето възцаряват вечен мир и прогрес на Балканите…

Този път обаче до ново солидарно гонене на руски дипломати по света не се стигна, защото от самата гол линия госпожа Меркел изрита топката в трибуните.

Не направи нищо повече да се шашне света от ново злодейство на Кремъл, този път на традиционно мирната немска територия. А се искаше толкова малко!

Немските полицаи биха могли например да съобщят на медиите, че са намерили в дома на немеца убиец не само автомат руски Калашников, но и цял кашон с руска водка, уводна статия на “Правда”, плакат на Путин и на Мис Русия, матрьошка, картина с трите мечки в боровата гора, диск с филма “Ну, погоди!”, бонбони “Красный пролетарий” и прочие.

Все неоспорими доказателства за руска следа!

Но толкова е полицейският опит на госпожа Меркел, а изглежда и на… полицаите й.

Щом след първата информация за намерен автомат Калашников в един от домовете на психически неуравновесения с книжка за управление на МПС /!/ немец-трепач,
последва от полицията втора информация, че видите ли, то но не бил автомат, а… макет на автомат.

“Ега ти полицаите тогава!” - ще си каже тогава всеки българин - какви са тези немски полицаи, които не могат да различат автомат от макет!

Имат явно още много хляб и наденички да ядат, докато стигнат българските полицаи - те поне никога не биха сбъркали автомат с макет!

Ако не са стреляли с автомат, то поне са виждали автомат - що престъпници с модерни автомати са залавяли даже с голи ръце полицаите ни…