ВЪРХУ КУЗНЕЦОВА СЕ НАХВЪРЛИХА ДИКТАТОРИТЕ НА ПОРОКА….

превод: Литературен свят

С помощта на Запада либералите ни натрапват своите културни «стандарти», включително в областта на детската литература…

Както беше съобщено, на конференция в Руската държавна детска библиотека упълномощената по правата на детето при Президента на Русия Анна Кузнецова представи подборка от съвременна детска литература, която по нейните думи «дори на възрастните да се показва е страшно». В списъка по-конкретно влиза стихотворение на Игор Иртениев за окото, което паднало в тоалетната чиния, и приказката на Светлана Лаврова «Накъде язди петльовият кон». Общо в изказването на Кузнецова влязоха 16 произведения.

Напомняме също, че група писатели, педагози и др. покани Анна Кузнецова към диалог по повод съвременната детска литература, като й изпрати отворено писмо. «Ние Ви каним на диалог. Писатели, педагози, издатели, библиотекари и библиографи ще споделят с Вас знанията си за съвременната детска литература и ще разкажат за истинските й проблеми. Надяваме се, че Вашето участие и Вашето влияние ще помогнат за развитието на детската литература в нашата страна» - се казва в текста на писмото.

Ситуацията коментира в интервю за «Русская народная линия» известният поет, председателят на Санкт Петербургското отделение на Съюза на писателите на Русия, капитан първи ранг в оставка Борис Александрович Орлов:

За съжаление, след 1993 г. ние изгубихме културен суверенитет. Ако възстановихме политическия си и военен суверенитет, то културния и досега е загубен, и в този план зависим от Запада.

Всъщност ни натрапват чуждите ценности на Запада, който строи свят без Христос и християнството, свят, в който се пропагандира порокът.

Нашите либерали не обичат нашата история. Либералите - това са основно хора, които се покланят на златния телец. Това е абсолютно отхвърляне на духовно-нравствените традиционни ценности, отхвърляне на нашите традиции.

Моето виждане е, че в стихотворението на Игор Иртениев има определена насмешка над децата, които са с физически недостатъци. По време на моето детство имаше момиче, което в резултат на нещастен случай беше изгубило окото си и й бяха поставили изкуствено око. Когато някои от връстниците ми, а децата могат да са жестоки, се опитваха да я обидят, родителите и учителите ги възпираха и им казваха, че това е много лошо, че може да се случи с всеки човек.

Не трябва така жестоко да се отнасяме с хората, да ги обиждаме. Но за съжаление нашите либерали се занимават с пропаганда на греха, низшето. Това е развращаване на нашите деца и на младежта ни.

Това никога не е било присъщо на руския човек. Руският човек винаги е съчувствал и уважавал хората и им е помагал. Виждаме, че сега често помагат на децата не държавата, а частни лица. Когато трябва да се направи операция, изпращат свои пари, събират необходимите суми. В това стихотворение има насмешка.

Либералите, според мен, са хора психически непълноценни, абсолютно не познаващи историята на цивилизацията, но искат да заявяват за себе си по всички начини. Когато не могат да направят нищо добро, те се опитват да се вкопчат в нещо лошо и да пропагандират това зло.

Според мен, държавата, дори и да няма толкова много средства, трябва да издава традиционно руски народни приказки, нека да са и чужди, но в които се пропагандира доброто, а не чудовища. А то гледаш западните анимационни филми, а там страхотии, непонятни зверове, пропагандира се грехът.

На това трябва да обърне внимание държавата. Плюс собствениците на книжарници, преди всичко тези в интернет, те също трябва да се погрижат за това. На тях понякога им дават привилегии. Но за тях е по-скъпо комерсиалното. А винаги е по-лесно да се проповядва грехът, отколкото да се възпитава доброто.

Либералите отдавна са се дискредитирали. Те говорят за либерализъм, но веднага проявяват тоталитаризъм. Най-виртуозният тоталитаризъм - това е либералният тоталитаризъм. Те са нахвърлят като глутница чакали върху безпомощното същество.

Психологията им е като на глутница чакали, иначе не мога да я нарека. Опитват се психологически да унищожат жената, която се е изказала против. Те мачкат всички.

Това е тайна масова психология, психологията на глутницата чакали.

Те се наричат либерали, казват, че свободата на словото за тях е една от главните ценности, и в същото време не дават на човек да изкаже мнението си. Те са против другото мнение. За тях либерално е само тяхното мнение. Те са диктаторите на порока. Върху Кузнецова се нахвърлиха диктаторите на порока.

——————————

Русская народная линия, 03.02.2018