ХУАН МАРТИН ГЕВАРА – „МОЯТ БРАТ ЧЕ”

«Моят брат Че» са спомени за легендарния команданте Ернесто Че Гевара от един от най-близките му хора. След трагичната гибел на най-знаменития партизанин в света семейство Гевара 50 години отказва публично да говори за него. И едва сега на-малкият брат на Че Хуан Мартин Гевара прекъсва мълчанието.

Пред очите му младият романтик Ернесто се превръща в един от лидерите на Кубинската революция - Че Гевара. Заедно с прославения си по-голям брат Хуан Мартин прекарва първите месеци от живота на следреволюционна Куба… А после с години е хвърлен в затвора от аржентинската военна хунта, защото, както и Че, се е борил с диктатурата.

Книгата на Гевара-младши оттново разкрива онази страна от личността на Ернесто Че Гевара, която се е разтворила в сянката на революционните му подвизи. Трогателните и нежни отношения на Че с майка му на фона на постоянните конфликти с бащата, романтичните моменти в живота на команданте, историята на Че-бащата и неговите деца…

Тази книга дава редкия шанс да се проникне през героичния ореол и да се стигне до човешката същност на великия революционер на XX век.


Хуан Мартин Гевара, Армель Венсан. Мой брат - Че. 2016 г.