ПО КАКВО СЕ РАЗЛИЧАВАТ ПАТРИОТИ И ЛИБЕРАЛИ

Николай Стариков

превод: Литературен свят

В многобройните телевизионни и радио дискусии, опонентите-либерали винаги прибягват да един и същ похват. Изцяло манипулативен.

Веднага като стане дума за сталинското време, за неговите достижения, за победите, строежите, научните открития, либералите казват следното. Така значи, вие призовавате, пак да се затварят и разстрелват невинните?! Правейки се, че всички достижения на сталинския СССР са били обусловени уж именно от арести и разстрели.

Именно на тази манипулация бих искал да се спра по-подробно. Целта на подобна подмяна е да се създаде у зрителя негативно отношение към противоположната страна в дискусията, на вълната на която либералът се надява да победи в спора. А наред с това да омаже с черна боя сталинското време. Сиреч, всичко е върху кръв и кости. При това кръвта и костите на невинни.

Нека да се ориентираме в нещата.

1. Има ли в днешното политическо поле на Русия сили, обявяващи се да бъдат осъждани на различни видове наказания НЕВИННИТЕ? Този правилно формулиран въпрос веднага дава отговора - няма такива сили и такива деятели.

2. В днешната ситуация Сталин е толкова популярен сред народа, защото при него затваряха виновните. И на гражданите на съвременна Русия много им иска да видят на подсъдимата скамейка ВИНОВНИТЕ. Виновните за разрушаването на СССР, виновните за грабителската приватизация. Виновните за изчезването на златния резерв на СССР. Виновните за започването и продължаването на разрушителните реформи в образованието. Виновните за краденето на държавни средства. Виновните за това, че у полковника от МВД Захарченко можеше да бъде отнето в полза на държавата имущество и пари за 9 млрд рубли!

3. Ако днес Сталин е най-популярният деятел от миналото, то е защото народът от една страна разбира и цени достиженията от сталинско време в икономиката, външната политика и военната сфера, но наред с това и осъзнава, че при Сталин ВИНОВНИТЕ са ги затваряли! И именно затвор за виновните народът жадува и днес.

А сега да се върнем към либералите и начина им на водене на дискусия. Те с всички сили се опитват да ни убедят, че силната държава, олицетворение на която е Сталин, е задължително арести и съд над невинни!

Това е подмяна на понятията. Силната държава е съд и задължителна отговорност за ВИНОВНИТЕ.

Ние сме за това виновните да отговарят за деянията си. Злото за държавата да бъде наричано зло, а не доблест. В главите на младежите да не е каша, когато вкъщи им казват за Елцин горчивата истина, а в Елцин-център съвсем друга информация.

Така че водоразделът преминава само по една линия - кой да се смята за виновен.

Либералите смятат, че Горбачов е герой, донесъл ни свободата. Народът го смята за престъпник, който съзнателно е унищожил страната и който трябва за това да отговаря пред съда. Либералите смятат, че Анатолий Чубайс е ефективен мениджър, а народът иска да го види на подсъдимата скамейка, за проведената приватизация и за «реформата» на РАО „ЕЭС”.

И така нататък.

Никой не иска отговорност за невинните. Не трябва да се манипулира с понятията. Обществото иска наказания за виновните. А това тържество на справедливостта виждаме извънредно рядко. Даже в случая с доказаната вина на прословутата Василиева, която престъпно бе разхитила имущество на Министерството на отбраната, но така и не влезе в затвора. Виновната се измъкна от отговорност.

Ето къде е болезнената точка, ето къде е водоразделът. Кой да се смята за виновен.

И докато няма точна и ясна оценка какво е добро и какво е зло в обществената сфера, и точна и ясна позиция в правосъдието при наказанието на виновните, нашето общество ще бъде много неустойчиво. Към опитите на външни сили да го извадят от равновесие.

А какво да се направи сега?

Да се смени Наказателния кодекс, премахвайки от него всички «нововъведения», позволяващи на престъпниците да избягват наказанието си. Връщане на задължителната конфискация на имуществото и смъртно наказание.

Да се сменят оценките, свързани с историята. Онези, които са разрушавали, унищожавали, предавали, отделяли, продавали - трябва да бъдат общопризнати като отрицателни персонажи. Онези, които са строили, побеждавали, съзидавали, обединявали, присъединявали - положителни персонажи.

Какво е добро и какво е зло - в това е главната разлика между патриоти и либерали.

А невинни никой не призовава да се наказват…

——————————

https://nstarikov.ru/blog/, 04.12.2017 г.