ПРЕДСТАВЯНЕ НА „И ОСТАВИ ВАНГА СЛЕДА…” ОТ ЖЕНИ КОСТАДИНОВА

Фондация „Ванга” и Съюзът на българските писатели

Ви канят на юбилейна среща с биографа на Ванга

Жени Костадинова - 20 години с Ванга

Думи от акад. Светлин Русев

Литературен обзор - Анжела Димчева

Представяне на новата книга на авторката

„И остави Ванга следа…” - от Юлия Дивизиева

Водещ: Мария Дамянова

С участието на Нели Андреева и Калина Томова

9 ноември (четвъртък) 2017 г. от 18.30 ч.

Сити Марк арт център (бивше кино „Левски”),

бул. „Янко Сакъзов” 30

——————————

Юбилейната среща е посветена на изследователя на Ванга - Жени Костадинова, която е автор на 8 книги за Пророчицата. За пътя към тази необикновена личност, за прозренията и заветите й, за това как думите се превръщат в съдба и преплитат съдби… Представяне на новата й книга „И остави Ванга следа…”. Тази среща ще бъде един необикновен диалог на почитатели, читатели и хора, докоснати от озарената Ванга. Авторката ще разкаже за своя път към нея и защо 20 години не спира да пише за Ванга.

Всички издания ще се продават. Читателите ще имат възможност да вземат автограф, да задават въпроси на авторката и на видни личности, били в обкръжението на Ванга.

За книгите на Жени Костадинова

„Книгите на Жени Костадинова за Ванга са не просто книги, на които можем да се доверим, написани с вяра и любов, но и компас, който можем да вземем със себе си в сложното, трудно и отговорно пътуване към Ванга.”

Акад. Светлин Русев

„Да служи за разкриване на живота и делото на Ванга, е без съмнение съдбовно призвание на Жени Костадинова.”

Проф. Пламен Пантев

„Ако не са свидетелствата за чудесата на Ванга, поместени в тази вълнвуваща книга, заедно с хората ще си отидат и те. А книгите на Жени Костадинова са почтено написани, затова се съгласих пред нея да разкрия съкровени мигове от разговорите си с леля Ванга, които не съм разказвала на никого досега.”

Богомила Косатева

За Жени Костадинова

Жени Костадинова е магистър по философия, журналист и поет. От 20 години с прецизността на учен изследва личността на Ванга и събира пророчествата й, спомените за нея на съвременниците й. Автор е на 4 книги и 4 албума за пророчицата. Книгите й са преведени на няколко езика. Носител е на Специалната награда на Фондация „Ванга” (пластика от проф. Емил Попов) за висок принос в съхраняването и популяризирането на духовното наследство на Ванга.

„И остави Ванга следа…” - новата книга

Новата книга на Жени Костадинова „И остави Ванга следа…” е продължение на написаните от авторката произведения по темата. В сходен дух тя търси документалност и истинност, разгръщайки сложната, богата и наситена с много акценти тема. Новата книга съдържа спомени на хора, познавали отблизо Пророчицата, и интервюта на журналистката с нейни близки. Сред тях са Светлин Русев,  Богомила Косатева, Нешка Робева, Янка Такева, Петко Колев, Тодор Цонев. Без редакторска намеса и интерпретации, 33-те текста поднасят напълно автентични щрихи към образа на световноизвествата прорицателка и допълват истинския й облик. Ванга оживява като Глас от Вселената, дошъл да ни разкрие дълбоки онтологични тайни, като Глас на милостта и молитвата, сочещ ни път за спасение, като Глас на болката и състраданието… В текстовете изплува образът й и отвъд пророческото битие - самотна и страдаща, понякога озарена от радост. Много нови прозрения и видеяния на сляпата ясновидка за България и света ще провокират търсещите скритата истина.