НОВИ ГРАНИЦИ НА СТАРИЯ ТЕРОР

Анатолий Васерман

превод: Литературен свят

Терористите, превзели Киев преди три години и половина, с надеждата за всемогъществото на техните господари вършат неща, надхвърлящи рамките на всички писани и неписани закони.

Публикуван е проектът на закон в Украйна за реинтеграция на Донбас. Той се свежда до обявяването за руски агресори на всички, които не са се покорили на киевския терор, и обещанието за тяхното унищожаване. Всъщност ДНР и ЛНР официално се обявяват за окупирани, което е равнозначно на обявяването на война на Руската Федерация.

В открит текст напомням: главният автор на законопроекта е Турчинов - пастор на една от тоталитарните протестантски секти. За него е естествено влечението към масово убийство. Но Донбас вече неведнъж доказа: народ не се побеждава с терористи. Киев мечтае да проведе операция по хърватския сценарий, когато след дълга отвличаща дипломация войската на самопровъзгласилата се Хърватия унищожи тази на самопровъзгласилата се Сръбска Крайна. Но такива трикове минават два пъти: първият и последният. Нищо военно при киевските терористи няма да излезе. Но никой не се съмнява, че те с всички средства ще повишават напрежението между Украйна и останала Русия.

Турчинов обеща, че от нова година гражданите на РФ могат да пътуват до Украйна само с биометрични паспорти и с предварително уведомление. Това фактически е забрана за посещение по непредвидени родствени обстоятелства и на делови срещи.

В открит текст обяснявам: това даже не е въвеждане на визи, а много по-лошо. На онези, които искат да посетят роднините си в Украйна, ще им се наложи не само да стоят на опашки в посолството, за да дадат уведомление, но и да минат седемте кръгове на ада на украинската граница. И така всеки път. Главният въпрос е: как да се държи Русия? Това не може да не се види. Но не ли заради ответните мерки Турчинов е замислил поредния трик от втръсналия антируски цирк?

Държавната Дума РФ внесе поправки в закона за гражданството. Сега гражданите на държави, саботиращи издаването на документи за отказ от тяхното гражданство, могат да получат гражданство на РФ на основата на собствени заявления, официално изпратени на адреса на съответните посолства.

В открит текст съобщавам: именно така се отказах от гражданството на Украйна, когато ме наградиха с гражданство на Руската Федерация. Сега моят личен опит стана обща норма. Ние отново отговорихме асиметрично. А съчинителите на антируски визи могат само да се утешават с фантазиите на своята злоба.

Порошенко нарече паспорта на Украйна един от най-уважаваните и почитани в света - нали сега с него може да се пътува в ЕС без виза.

В открит текст напомням: с паспорта на Украйна сега действително може да се замине за ЕС като турист за три месеца. На Европа не й трябват нито украинските стоки, нито услугите й. Трябват й туристи, носещи в ЕС пари, спечелени - или, както обикновено, откраднати - в Украйна. При това положение на нещата да се нарича най-уважаван документът на една бедна страна с очевидни фашисти на власт, раздирана от гражданска война, може само много заблуждаващ се човек, или много пиещ. В открит текст препоръчвам: замезвайте, Пьотр Алексеевич.

——————————

http://rusnext.ru/, 17.07.2017