НА ОПАШКА ЗА ГОЛГОТА

Владимир Рисинов

превод: Татяна Любенова

Те загиват.

“На 22 май украинските военни разстреляха ранени в болницата на населеното място Приволе, Луганска област, съобщи на журналистите представител на опълчението Остап Черни. При това той уточни, че в болницата е имало както опълченци, така и украински военни. Колко хора са били убити - засега не е ясно”, съобщава РСН.

Подробности: http://www.regnum.ru/news/polit/1805303.html#ixzz32VqpNHsZ

Те са уморени. Те са без лекарства. Не им достигат патрони. Блокпостовете на опълченците са на няколко минути от боя, дано успее навреме да дойде помощ.

Иска ми се да греша, но се натрапва тъжното подозрение - бързат ли да им помогнат?

От една страна окопи - бизнес в условията на окупация “в погребите”, данъците от Донецка област отиват при киевските жандарми, Украйна допуска американски военни на своя територия за “учение”, напред вече са минали и се разпореждат американски частни, загорели наемници, в ръцете на националната гвардия е съвременно въоръжение. Русия на своя територия отдръпва своите войски от границите си, при наличието на явна заплаха, “за да обезпечи условия за изборите” на Киевската хунта.

От другата страна - опълченците на Донбас нямат патрони, над главите им превозват палатките на пострадалите от наводнение, а тези биха искали поне бинтовете им да свалят.

Под защита е взета Сирия, а тези биха искали да имат в ръцете поне ПЗРК. По гражданите на Донбас стрелят танкове, предадени от “нашите” от Крим в ръцете на хунтата.

Загиват руснаци. Горят ги като в Хатин. Разстрелват ги, заливат ги с лъжите на западния свят…

Не им помагат от тила.

И се забелязва закономерност. Против рускоезичните и родствениците им се води настъпление на широк световен фронт - лава от безнационална бъркотия - САЩ, евролилипути, загубили всякаква национална идентификация, а така също незаинтересованото равнодушие на руския бомонд. Ситуацията в Югоизточна Украйна не е пречка за интеграцията на Русия в процеса на глобализация.

Спомняме си Чечня и Сърбия - аналогично.

Обширна е войната срещу руснаците като нация, запазила собствената си основа. Лианите на преследването за изгода оплитат още запазилото се дърво, целенасочено развило се в ново, самостоятелно, миролюбиво - под формата на стопанство, семейства, домове.

Духът на търгашество, на който пречат националните различия, оплита, нахвърля се срещу националния дух, в частност руския дух чрез избиване на слоеве от патриотичното население. Процесът не се показва много-много в СМИ, и при определянето на самостоятелността на Донбас като самопровъзгласила се.

Сърбия, Донбас… кой е следващият… има ли съмнения?

Не Москва - не, не…

Руският дух. Да си спомним статистиката за намаляването на населението в руските области, да видим одрипавелите градове от средната ивица, да чуем новите планове на московчани за преселване на планинци в Подмосковието, да оценим защитата на мигрантите-убийци от протестиращите жертви, които им са дадени за подхранване на… миграционната политика - стигаща до чуждестранно наводняване на Русия…

Изяснява се фактът - невидимо настъпва трета сила, сила наднационална - капиталът, ръководен от хищна религия. Протоколите на световните управници бавно се изпълняват. Църквата смирено се моли за избавление от езичеството. Политиците се мушкат с декоративни щипки, и с часове си разменят лъжи по телефона, на икономическите срещи.

Руският народ е предаден, показно се разпъва винаги, навсякъде, при всеки случай. Световният хирург в тесен кръг от асистенти кастрира, генномодифицира духа му. Голгота тържествува. Нейната мистерия се извършва днес. Гвоздеите се забиват в Славянск, в Краматорск, в Донецк.

Те загиват.

Ние наблюдаваме. Подготвяме се…

2014 г.