ХЮСТЪНСКИЯТ ПРОЕКТ ЗА ИЗТРЕБЛЕНИЕ НА СЛАВЯНИТЕ

Зоран  Милошевич

превод: Литературен свят

Днес го няма Хитлер, но от балканските сърби отнемат територии, толкова необходими за тяхното развитие и подем (в Хърватия, Босна и Херцеговина, в самата Сърбия, лишена от Косово и Метохия, а така също в Черна гора), и не позволяват на народа да се обедини. Мишена са не само южните славяни. Какво се случва с лужишките сърби? А с украинците? Как живеят руснаците в бившите съветски републики? Разбира се, въпросите са много, а отговорите - много малко. И в действителност темата за взаимоотношенията между Запада и славяните рядко и срамежливо се повдига в интернет-порталите, а големите медии я заобикалят.

Затова изследването «Западът срещу славяните» на арменския автор Вазген Л. Авагян, последовател на новосибирската икономико-социалната школа, имаше ефект на взривила се бомба. Това изследване бе публикувано в много руски интернет-ресурси и в него се казва, че борбата на Запада със славяните е очевидна. В тази борба се използват методи, вече изпитани по време на изтреблението на индианците в Америка. При това Западът, унищожаващ славяните, вече се насочва към гърците и арменците като следващи кандидати за изтребление. Разбира се, техният ред ще дойде, след като със славяните бъде свършено.

Как да се обясни фактът, че на 21 май 2017 г. киевското правителство блокира преминаването на стоки в Приднестровието без съгласието на Молдова и Румъния? Киев го направи по искане на Брюксел. Приднестровието е славянски анклав, чийто жители се смятат предимно за украинци. «Украинският национализъм» също така прави всичко гражданите на Украйна, тоест славяните, да напуснат бреговете на Днестър и тази територия да остане за Румъния, както това отново иска Брюксел.

Отношението на Киев към Приднестровието разкрива истинското лице на киевската хунта, в задачите на която влиза не само унищожението на «Руската империя», но и - това става все по-очевидно - на всички славяни. Тъй като ако между Украйна и Русия започне истинска война, т. е. конфликт между славяните, отново Западът да извлече полза.

Унищожението на Македония

Ако се обърнем към Балканите, ще видим, че медиите на Евросъюза всячески потвърждават готовността на Брюксел и европейските столици да унищожат още една малка балканска държава - Македония. Брюксел е готов да даде Македония на албанците, както направи преди с Косово и Метохия, отнемайки ги от сърбите, също славяни.

От заявленията на политиците, аналитиците и представителите на интелигенцията е ясно, че албанците искат да «албанизират» всички македонци и напълно да превземат държавата им. Това ще сложи край на съществуването на онази Македония, която познаваме и изобщо на славяните в този регион.

Това ще бъде голям удар за сърби и гърци, защото контактите между тях ще бъдат контролирани от неправославните албанци. Гърците ще се озоват почти в пълно обкръжение и единственото, което ще им остане, е «излаз» към България.

Разбира се, желанието на Запада (САЩ и Европейския Съюз), настояващ «македонския парламент да осъди в своя резолюция геноцида на албанския народ» в Македония за периода от 1912 до 1956 г.», е възмутително. Но и това не е всичко.

Както пише Washington Times, «западното общество открито ще се стреми към предаване властта на опозицията, въпреки, че албанската фракция допуска етнически чистки сред славяните, които няма да поискат да се „албанизират”».

И тук се появява въпросът: ако Западът убиваше руснаци и сърби под предлог, че са «империалисти и колонизатори», защо сега иска да изтреби македонците, които отдавна (през 1945 г., а после през 1993) се отрекоха от сръбска идентичност и приеха изкуствената македонска идентичност.

Нима македонците не изпълниха изцяло всички желания на Запада? Сега е налице желанието те самите да се самоликвидират в най-страшния смисъл на тази дума. Македонците трябва да станат албанци или тях в Македония просто няма да ги има.

Подобен метод беше използван към сърбите в Република Сръбска Крайна и в Косово и Метохия. Сърбите, които не пожелаха да станат хървати или албанци, бяха прогонени. (Това, че ги гонеха славянски юди - хървати - е слабо утешение.)

Как да се приключи с руснаци и сърби

Но хърватите, разбира се, се радват напразно. Те мислят, че след като са приятели на Запада и са членове на НАТО, ще ги оставят на мира. Когато на Запад възникне въпросът кого да поддържат - ислямисти или хървати, последните ще бъдат предадени, и ще застанат на страната на уахабитите.

Спомнете си република Херцеговина-Босна, която хърватите създадоха в Босна и Херцеговина. По време на войната в Босна и Херцеговина, по-точно през 1992-1993 г., ислямистите изтребваха римокатолическите хървати със същото усърдие, както го правеха с православните сърби. Как завърши всичко? Със самоликвидацията на Херцеговина-Босна по принуда на Запада и Ватикана, както подчертава Авагян.

Сега хърватите, живеещи в Босна и Херцеговина, са недоволни от положението си във Федерацията, но Западът вече няма да им помогне. Юдите свършиха своето дело и вече могат да изчезнат, а Западът няма да пророни по тях и една сълза.

Няма да пророни, защото премълчава, че по време на Втората световна война нацистите извършиха геноцид на славянските народи, преди всичко - на руснаци и сърби. Западът раздува до небето Холокоста (той се заключава в унищожаването на една трета от всички евреи, по данни на ООН), но в същото време не си спомня за това, че бяха убити толкова руснаци.

А ние ще добавим - и сърби. Така че броят на загиналите славяни превишава броя на убитите евреи. Но Западът не признава Холокоста на руския и сръбския народ. Защо?

Къде са музеите на руския и сръбския Холокост? Как Западът се отнася към Ясеновац? Къде са компенсациите за толкова страдания и жертви? Вместо да изрази почитта си към жертвите на славяните (руснаци и сърби), Западът се занимава с фалшификация на историята.

В мнозинството страни, контролирани от Запада, младежта мисли, че американците са освободили Европа от нацизма. Така мислят дори някои в България. Всичко това Западът го прави, за да обвини жертвите в разпалването на двете световни войни и да намали заслугите на славяните в борбата с нацизма (десет пъти). Идеята е ясна: геноцидът е бил само един и монополът върху него принадлежи на евреите.

На Запад има конфликти, свързани с евреите, но не съществува желание те да бъдат изтребвани. Съвсем друго нещо са славяните. Конфликти няма, защото съществува консенсус, който без усилие се разчита по отношение на руснаци, сърби, украинци. Именно с тях е свързано отричането на геноцида срещу руснаци и сърби.

Съществуващият на Запад консенсус по въпроса за славяните предполага изтреблението им. Всяка съпротива от тяхна страна, борба за съществуване и укрепване на националната идентичност и държава на един или друг славянски народ Западът осъжда и пресича от корен.

Тук трябва да се напомни, че западните «учени» изведоха етимологията на думата «славянин» от думата «роб». Но става дума не за безплатен работник, почти животно, а за слабохарактерен човек, човек второ качество, роб по своята същност.

Това накара някои руски автори да стигнат до извода, че Западът отново е започнал война срещу славяните. Но нито един политик в славянския свят не говори за това - даже в Русия и Сърбия, която сега е заплашена най-много.

От Харвард до Хюстън

Евгений Магда пише, че Западът иска да унищожи напълно славянския свят и за тази цел разпалва в Европа войни. Магда напомня, че в началото на 80-те години на миналия век съветският КГБ е научил за «Харвардския проект».

Това е бил план за унищожаването на славяните, преди всичко на руснаци и сърби чрез разрушаването на СССР и социалната система, създадена от Комунистическата партия.

В третия том на «Харвардския проект» («Завършек») се говори за унищожаването на постсъветска Русия и разграбването на нейните богатства.

Но и това не е всичко. След «Харвардския проект» се появи «Хюстънският проект», насочен изключително срещу Русия. Западът планира да я раздроби на малки държави. При това там открито се казва, че Сибир ще бъде контролиран от САЩ, Северозападна Русия - от Германия, югът и Поволжието - от Турция, а Далечния Изток - от Япония.

Специално внимание в «Хюстънския проект» се отделя на славяните, по-точно, на пълното им изтребление независимо от тяхната националност. Става дума за буквалното унищожаване на 300 милиона славяни с помощта на разпалването на междуособни войни, подобни на тези, които се водеха на територията на бивша Югославия.

Цитати от «Хюстънския проект»: «Украинците ще мислят, че воювайки с Русия, се борят за своята независимост, че в крайна сметка ще получат свобода, но в действителност ще попаднат в пълна зависимост от нас. Същото ще бъде и с руснаците. Всичко ще се върши под предлог придобиване на суверенитет, борба за своите интереси и националните идеали. Но ние няма да позволим на нито една от страните самоопределение на основата на националните ценности и традиции. В тази война славянските глупаци ще отслабват себе си и ще укрепват нас».

По-нататък авторите пишат: «Ние добре знаем, че национализмът заздравява нацията, прави я по-силна. Интернационалните лозунги са остарели и не носят плодове. Ние ще ги заменим с общочовешките ценности, което е същото. Ние няма да допуснем нито национализма, нито развитието на националните движения, които биха искали да се освободят от нашия диктат. Ние ще ги разрушим, както направихме това в Югославия, Сърбия, Ирак…»

В споменатите проекти славяните са наречени непокорни и отделно са откроени руснаци, белоруси, украинци и сърби. Освен войните като средство за  унищожаване на славяните - преди всичко, на руснаците, ще бъде използвано и климатично оръжие.

С негова помощ славяните ще бъдат принуждавани да се преселват и да се смесват с други народи, а това означава да се постави кръст на собственото им съществуване.

Културната война на САЩ с Русия

Споровете за културната война между САЩ и Русия и нейните последици се разгоряха след като изследователският център Pew обнародва резултатите от допитване, проведено в периода юни 2015 г. - юни 2016 г.

Според Род Дрер, изяснило се, че преобладаващото мнозинство от представители на православните народи виждат в Запада заплаха не само в икономическата сфера и във въпроса за собствената идентичност, но и в сферата на сигурността и ценностите. Хората също така смятат, че Западът заплашва тяхното съществуване.

Освен това допитването показало, че даже сред римокатолическите славяни има интелектуалци, които споделят описаните по-горе възгледи на православните.

Например Ришард Легутко, полски римокатолически философ, смята, че Западът насажда «културен империализъм, който не може да скрие даже от собствената си общественост, макар че прави такива опити».

Най-ярката разлика на православните от този философ и западните християни е в това, че православните не смятат, че правилният социален образец е либералният индивидуализъм.

Неприемането на западните либерални идеи и ценности (правата на хомосексуалистите и други права на малцинствата) в православните държави не означава нетърпимост, както това се представя на Запад. Работата е в друг възглед за човека, църквата и обществото.

Православните, което е много интересно, не са изтребили нито едно малцинство, за разлика от Запада. А войната на Запада с техните традиции под знамето на световния либерализъм православните с основание смятат за агресия, макар че много западни представители обясняват постъпките си като борба с нетолерантността.

За западния човек културният империализъм е състояние на душата и нормално социално явление, което той оправдава, макар че с това върши стратегическа грешка.

Западният човек не се замисля над това как другите възприемат неговия империализъм, отбелязва Дрер.


Русская народная линия, 14.06.2017