ВРЕМЕТО НА УЛТРАЛИБЕРАЛИТЕ И ГЛОБАЛИСТИТЕ В РУСИЯ СИ ОТИВА

Протоиерей Александър Кузин

превод: Литературен свят

Мощната пропагандна машина, която се опитва да ни накара да се занимаваме със самооплюване на историята ни, започна да буксува.

И причината дори не е в санкциите на Запада, а в русофобската истерия. На този фон нашето минало от времената на Гражданската и Великата Отечествена война изглежда по-различно. Очите на хората се отварят и това е нормално.

Ние вече не сме биомаса, не сме обект за манипулиране, а субект на световната история. Това е проява на субектност в мисленето ни.

В този план много непривлекателно и позорно изглежда цялата западна система, където хората въобще не се виждат. Има капитал, лидери и има маса, която управляват.

При нас, слава Богу, има единство между народа и управниците ни. Впрочем, през 30-те г. било същото: единството между властта и народа било наистина значително. А сега се опитват да клеветят нашата история, да правят от нас “Ивановци, непомнещи рода си”.

Опитите на либералите-манипулатори вече много омръзнаха на народа, тях не ги чуват много-много, макар че са извънредно красноречиви и финансовият им потенциал все още е значителен.

Но те вече не могат да манипулират съзнанието на населението ни. Това и показват резултатите от допитването за Сталин, направено от тяхното средство за мониторинг - “Левада-Център”.

Времето на ултралибералите и глобалистите в Русия си отива. А моето отношение към Сталин не се променило. Както и преди, аз се гордея, че в моята страна е имало такъв велик човек. Неговите вътрешнополитически и външнополитически методи не са по-лоши и не са по-добри от тези на останалите. САЩ използват същите.

Нека не лъжат, че Сталин е страшен злодей. А методите на Сталин са съответствали на времето, мястото и обстоятелствата. Въпреки всичко смятам, че той е баща на народите и не се отричам от него, а се гордея с това.

——————————

Русская народная линия, 30.05.2017 г.