ПОЕТЕСАТА ЖЕНИ КОСТАДИНОВА ГОСТУВА В БУРГАС

Домът на писателите - Бургас ще посрещне поетесата Жени Костадинова.
Журналист, писател и основател на Арт-къща с музей “Куклите” - София, член на Съюза на българските писатели, тя е позната на широката общественост най-вече с шестте си документални книги за живота и делото на пророчицата.

Жени Костадинова е изследвала задълбочено живота на Ванга в продължение на 20 години. Книгите й са преведени на 7 езика. През 2012 година тя е удостоена със Специалната награда на фондация “Ванга”.

Освен документална литература, Жени Костадинова пише стихове. Автор е на четири стихосбирки: „Съчки за огън”, „17 цвята любов”, Сладко от смокини”, “Черна котка, мак червен”. Печелила е редица литературни награди, нейни стихове са публикувани в много литературни издания.

На 26 май (петък) 2017 г. авторката ще представи най-новата си поетична книга „Черна котка, мак червен”.

За нея авторката казва: „Почти по едно и също време започнах да забелязвам маковете и котките. Беше време на любов - дълго чакана! Беше ми маково! Опиумно и сънно… Нежно и ярко. Точно тогава - когато цъфтях - черна котка ми мина път. И задраска по съдбата ми като строг препинателен знак. А маковете продължиха да никнат там, където котката бе забивала нокти до кръв. Някои знаят, че от росата на болката цъфтят най-внезапните думи и признания. Някои знаят, че след черната котка по пътя минава бяла. И написва ново изречение.”

Срещата с очарователната душеприказчица Жени Костадинова ще бъде на 26 май от 18 часа в Дома на писателя. Ще има и красиви изненади! Автографите се подразбират…