ФРАНЦИЯ Е ВЪЗМУТЕНА ОТ СВОИТЕ ИЗБОРИ

Едуард Лимонов

превод: Литературен свят

Французите въстават срещу резултатите от гласуването на 23 април. Струва им се, че преднамерено ги тласкат към избирането на Макрон за президент, сблъсквайки го с Марин Льо Пен.

В интернет събират подписи под петиция със следното съдържание (за ваше удобство съкратих текста): «Ние, народът на Франция, искаме създаването на комисия по разследване, тъй като имаме подозрения за манипулации и корупция в организациите, длъжни да следят за честността и справедливостта на изборите».

Да анализираме конфликта между недоволни и доволни.

Регистрирани бяха 44 834 000 избиратели.

За втори тур бяха избрани Еманюл Макрон, получил 23,75% от гласовете на избирателите, и Марин Льо Пен - тя има 21,53% от гласовете.

За Макрон, ако се говори без проценти, дадоха гласовете си 8 326 794 избиратели.

Махнете сами от почти 45 милиона осем и нещо милиона и ще получите убедителното мнозинство от французи, които, гласувайки за други кандидати, изразиха нежеланието си да видят начело на Франция Еманюел Макрон.

Това са 36 и половина милиони души. Нали впечатлява! Да? Впечатлява.

На втори тур - той ще се състои на 7 май - всички избиратели (а не само избирателите на Макрон) бяха поканени да се бият за Макрон, за да не допуснат в Елисейския дворец Марин Льо Пен. В пълно несъответствие с принципите на демокрацията.

С изключение на Меланшон, кандидатите, загубили на първия тур, в мнозинството си вече призоваха да се подкрепи Макрон. Сега за онези, които следят френските избори, но не се задълбочават в детайлите, няколко важни момента.

Макрон е поддържан от централните градове.

Марин Льо Пен е подкрепяна от предградията на големите градове и селската местност (малките градчета и населени пунктове).

Кандидатът Макрон е за тесен алианс с най-могъщата държава на планетата - САЩ. На негова страна е цялата управляваща класа на Франция, нейната интелигенция и чиновници - нейният истаблишмънт, нейните «елити».

А елитите - това е важно - държат в ръцете си «медиас» - ВСИЧКИ СМИ в техния ансамбъл, включително институтите за сондаж (проучвания на общественото мнение).

Кандидатът Льо Пен се обявява за национална независимост на Франция, за излизане от Европейския съюз, за възстановяване на френската валута - франка, за това границите на Франция пак да станат традиционните френски граници, а не границите на шенгенската зона, за по-строги мерки по отношение на нелегалните мигранти.

С Макрон, ясно, няма да се излезе от ЕС. Милитаризацията на ЕС ще продължи под барабанен бой. Французите ще бъдат принудени повече от когато и да е било да участват в незаконните и криминални войни на САЩ навсякъде по света.

Обръщам ви внимание на това, че общността на фронта на истаблишмънта срещу Марин Льо Пен се постига чрез проста, но действена измама: партията «Национален фронт» се представя пред обществеността като крайно дясна, едва ли не нацистка, макар че понастоящем това е популярна народна партия. Две трети от гласувалите за Марин Льо Пен са десен пролетариат, една трета - леви.

Впрочем ето защо левият Меланшон не призова избирателите си да гласуват за Макрон. Той не може да направи това - Макрон за него е по-чужд, отколкото Марин Льо Пен, неговият ляв електорат няма да му прости призива да гласуват за проамериканския Макрон.

Президент, вероятно, ще стане Макрон - човекът, излязъл от банката на Ротшилд. Избран с малцинство (запомнихте ли броя на неговите избиратели на първи тур? - 8 326 794 гласа), как ще управлява той? Страната ще бъде неуправляема.

——————————

Русская весна, 28.04.2017 г.