АНДРЕЙ ФУРСОВ: „КОЙ НАИСТИНА УПРАВЛЯВА СВЕТА?”

Почти половината руснаци вярват, че ни управляват масони и рептили

интервю на Евгений Черних

превод: Татяна Любенова

Почти половината руснаци вярват в тайното световно правителство! По-точно казано, 45 процента. Това са данни от актуално допитване на Всерусийския център за изучаване на общественото мнение (ВЦИОМ).

Любопитно е, че степента, с която вярват в секретния всемогъщ орган, расте заедно с нивото на образованието на запитаните граждани.

Наистина, мненията в Русия за състава на това “правителство” са разединени. Едни считат, че планетата се движи от олигарсите, други хвърлят греха върху американците, трети - на масоните, евреите, върху “някои световни политици”, по-конкретно Обама, Джордж Буш и кралица Елизабет ІІ. Бъркотията в отговорите е понятна - правителството е тайно! Не вярват в него една трета от запитаните, една четвърт са се затруднили да отговорят.

- Тези 45 процента наши съграждани по същество са прави, но формално грешат. Такава форма като “тайно световно” няма, - казва историкът Андрей ФУРСОВ, много години изучаващ световните елити. - Но скритите наднационални структури за световно съгласуване и управление са реалност. Тези структури често диктуват своята воля на правителствата, парламентите, на отделните лица. Но те в никакъв случай не представляват по същността си единен орган на световната върхушка.

- Какво е това световна върхушка? - с надежда питам историка. - А може би тъкмо това е законспирираното правителство на планетата. Така не ни се иска да се разделим с красивата конспиративна версия, в която вярват почти половината ни сънародници!

Андрей Фурсов: - Световната върхушка е съвкупност от семействата на монарсите (не всички, разбира се), старата еврейска аристокрация, банкери и индустриалци. Те са свързани с делови, родствени и окултни връзки, организирани са в затворени ложи, клубове, комисии и други подобни. Някаква такава семейно-делова паяжина, съществуваща в сегашния си вид от 150-200 години.

- Кралицата на Великобритания влиза ли в това число?

- Разбира се. Както и кралското семейство на Холандия, редица херцогски и графски семейства от Италия, Германия, Австрия. Това не са декоративни фигури, реликви от Средновековието, както често ги изобразяват, а един от сегментите на това, което британският премиер Б. Дизраели нарича “господари на историята”, а нашият забележителен писател О. Маркеев нарича “господари на световните игри”.

- А Обама?

- Да пази Бог! Ако още Клинтън казваше, че единственото, за което е годен Обама, е да носи на него и на жена му кафе в леглото, то по отношение на световната върхушка Барак е като човек, предназначен да изнася нощното гърне. Какво означава президент и премиер-министър на Запад? Високопоставени чиновници, които световната върхушка е наела за обслужване на своите интереси и ги е сложила във високите кресла. Но както е обичайно, чиновниците са наблюдавани от спецове на световната върхушка. Като например полковник Хаус при президента на САЩ Уилсън и “помощникът” на британския премиер Лойд Джордж лорд Лотиан. Реално, тези президент и премиер са служили при своите “помощници”. Рядко изключение е Буш-старши и неговият недорасъл син като президент на САЩ. Бушовците са всъщност от световната върхушка  - те са далечни роднини на британската кралица, ръководят обществото “Череп и кости” (издънки на илюминатите) в Йейл. Но, повтарям, това е изключение. Като правило президентите и премиерите произлизат от средните слоеве, на които върхушката гледа отвисоко, особено в англосаксонските страни. Да си припомним историята, когато Татчър озвучи името на петия член на Кембриджката петорка, (високопоставени англичани - съветски агенти. - рус. ред.), Блант, който, съдейки по всичко, е незаконен син на Джордж V, тоест - дядо на сегашната кралица. Уиндзорите на простиха това на Татчър. На еснафката (както я охарактеризира живеещият тогава в Москва още един представител от “класа на джентълмените”) й се наложи в крайна сметка да подаде оставка - в това число и заради нахвърлянето й върху господарите.

- А Бил Гейтс, един от лидерите във форбсовския рейтинг на световните милиардери - той влиза ли в световната върхушка?

- Разбира се, че не, както и всички други представители на “младите пари”, включително рускоговорящите олигарси. За всички тях световната върхушка има една фраза, по Майдодир: “У дома си ти иди и лицето си измий”.

- Но защо е така устойчив митът за световното правителство?

- Този мит не е възникнал на празно място. За необходимостта да се създаде световно правителство, още в края на ХVІІІ век, говорят швейцарските и еврейски банкери, илюминатите. През ХХ век за това, като за конкретна задача, говорят такива представители на световната върхушка като Вартбург, Н. Рокфелер, идеологът Ж. Атали и много други. И макар световно правителство да не е създадено, върхушката се придвижва в това направление.

- А ще се получи ли?

- Мисля, че не. Светът е твърде голям и сложен, за да го управляват от един център. Това първо. Второ: световната върхушка не е единна. Клановете се конкурират и в посткапиталистическия свят не достигат места за всички. Впрочем, най-висшите двайсет-трийсет от семействата ще се договорят. Но това е малко за създаването на световно правителство. Необходими са още някои неща. Например, да се съкрати числеността на населението на планетата от сегашните 7 до 2 милиарда; да се опустоши значителна част от планетата чрез войни, епидемии и глад; да се чипира част от населението; да се стандартизират, да се нивелират националните култури; да се разруши съществуващата система на образование и всички видове идентичности - национални, семейни, расови, полови, човешки (с последното се занимават трансхуманистите). На Запад унищожаването на идентичностите върви с пълна сила. Но има и Русия, Китай, Индия, Светът на исляма, Латинска Америка, където всички тези “номера” няма да минат, където цивилизационното (само)убийство в духа на съвременния Запад, летящ, во главе със САЩ, към пропастта на Историята, е невъзможно. В тази връзка е необходимо да отбележим, че зад днешното противопоставяне на Русия и САЩ / украински наднационали, се скрива конфликтът на два бъдещи проекта, два световни реда: човешки и античовешки. Нали именно РФ със своята ядрена мощ досега гарантира определено Равновесие в света, Баланс, служи като военен щит за БРИКС. Но това е друга тема.

- А какво е “златният милиард”?

- В значителна степен това е “шега” - от типа на огнището, нарисувано върху платното, от приказката за Буратино. Преди 30-40 години се предполагаше, че жителите на Севера (САЩ, Западна Европа), които бяха не повече от милиард, ще се барикадират в крепостта “Север” (от двете страни на Атлантика) и оттам ще управляват света. Обаче неолибералната контрареволюция от 1980 - 2000 година, с гоненето на максимални печалби погреба проекта “златен милиард” още в неговия зародиш. Доларът им размъти разума, и на Север, с цел експлоатация на евтина работна ръка, бяха допуснати маса преселници от Юг: латиноамериканци в САЩ, африканци, араби, турци в Западна Европа. Сега Югът трайно се настанява на Север, където възниква остро, заредено със страшен взрив, противоречие. От една страна - стареещо, не бедно,  намаляващо и дехристиянизиращо се население, значителна част от което е потънало в пороци и извращения (наркомания, хомосексуализъм). От друга - младо, бедно, социално озлобено, ориентирано към семейните ценности мюсюлманско (в Северна Америка - латино-католици) население. Рано или късно между тези два “блока” ще застане ленинският въпрос - “кой - кого”  и ще започне “големият лов”. И тогава вместо “златен милиард” ще останат “златни милиони”, които ще се опитат да живеят или в непристъпни плаващи градове, или в планински крепости, или къде ли не още. “Златният милиард” като стратегия на световната върхушка вече е минало.

- Някои конспиролози свеждат всички събития в света, включително гражданската война в Украйна, до противопоставянето Ротшилдови - Рокфелерови. Който от тях победи, той и ще управлява света!

- Действително, в последно време активно се изтъква тази линия на противопоставяне “Ротшилдови - Рокфелерови”. Такова противостояние действително съществува. То е изиграло голяма роля през ХХ век, преминавайки като червена нишка през най-важните събития, включително световните войни, където и ползата бе на страната на Рокфелерови. Интересно е, че това противостояние започва в Руската империя - на бакинския нефтодобив. Там Рокфелерови “спонсорирали” стачките на работниците в “зоната”, принадлежаща на Ротшилдови. А стачките били организирани от болшевишката група на Фиолетов, където активна роля е играл Коба - Сталин. Руската империя  с нейния бакински нефт, а по-точно западните собственици на “черното злато”, са били главният конкурент на Рокфелеровския “Стандарт ойл” в началото на ХХ век. В резултат - революцията през 1917 година, “Стандарт ойл” (по-точно клъстер на компаниите, на които са я разбили формално в САЩ), става абсолюден лидер. Ротшилдови непосредствено “навлезли” в СССР едва след смъртта на Сталин, макар че със свързаните с тях компании (например “Де Бирс”, Опенхаймер) СССР контактувал е постоянно. С Рокфелерови, особено през първия период на 1930-те години, сталински СССР е работил много активно, но след смъртта на Дж. Рокфелер през 1937 година активността е намаляла. Сериозното второ завръщане на Рокфелерови (а заедно с тях и на Варбург) в СССР става през 1973 г., което почти съвпада с избирането на Ю. В.Андропов за член на Политбюро.

- Много интересно! А сегашният етап на борба между Родшилдови и Рокфелерови?

- Тук всичко е по-сложно. Първо, освен борба, има и сътрудничество: и двата клана, представени практически във всички сериозни задкулисни структури, имат противоречия поне по въпроса за световната валута, които засега са по същество непримирими. Второ, с Ротшилдови и Рокфелерови площадката на световната върхушка не свършва - има Лондонско сити, Ватикан, арабски и източноазиатски “домове”. Дори не споменавам за симбиозата между кланове, големи държави и транснационални компании, което рязко усложнява картината. И накрая, трето, нещо ми подсказва, че както “десните” и “левите” са манипулирани от едни и същи лица и групи, същото би могло да се каже и за двойката “Ротшилд - Рокфелер” на принципа - “борбата на нанайското момче с мечката”.

- Може би има още някой по-богат от тях?

- “Тези” или “този” не е задължително да са по-богати. Парите са само функция на властта, в основата на които лежи една или друга система от идеи - светски, а много често и окултни. Информацията и енергията са по-важни от веществата, а метафизиката - от физиката. Sapienti sat.

- Мнозина предполагат, че светът се управлява от масоните. Те убили Петър ІІІ, извършили Октомврийската революция и разрушили СССР, тоест те управляват света. Пергелът и триъгълникът са техните най-разпознаваеми символи.

- Масонството наистина е изиграло голяма роля, особено през ХVІІІ - ХІХ век. “Свободните зидари” са възпитавали този човешки материал, който е изиграл ръководна роля в епохата на революциите 1789 - 1848 г.  на Запад и е дошъл на власт. Обаче одържавеното масонство създаде редица проблеми. В края на ХІХ век се появява нуждата от нови форми на организация в затворените наднационални структури, по-адекватни на новата епоха в световната борба за власт, информация и ресурси. Става дума за “Групата” (или обществото “Ние”), което създава С. Роудс и бе развито от А. Милнър, за други структури. Масонстовото никой не е отменял, то е продължило да играе определена, доста значителна роля, но е престанало да бъде единствената и доминираща конспиративна структура. Така например, в руската революция масоните от ложата “Великия Изток на Франция” са действали доста активно (чрез Керенски), но е имало и други сили, свързани с британското разузнаване, Рокфелерови, американците, немският генщаб и разбира се, контраразузнаването на Русия, заложили на имперски ориентираните болшевики. Равнодействаща на тези сили е Октомврийската революция.

След Втората световна война възниква потребност от ново “поколение” затворени организационни структури и те се появили: Четвъртият райх на Борман, Билдербергският клуб, Римският клуб, Тристранната комисия… Много техни членове са си останали масони, илюминати и др., но тези структури са били принципно нови, “заострени” с нови задачи.

- А световния еврейски заговор, в който вярват не толкова малко хора?

- В основата на легендата за “световния еврейски заговор” (голям принос за нейното развитие имат шотландските масони) е фактът,  че в средата на ХІХ век евреите се оказали много активни във финансовата сфера, в СМИ, науката, и в значителна степен заемали в тези сфери водещо положение. Нещо повече, именно еврейският капитал свързва на границата на ХІХ - ХХ век Великобритания и САЩ, които до този момент сто години са враждували. Еврейската световна диаспора е действително сериозна сила, но далеч не е единствена. Всички големи сили имат дългосрочни планове. Някои наричат това “заговор”, аз предпочитам термина “проект”. Световната история - това е битка на Проекти. За съжаление, Русия, като се изключи сталинския период, не е имала свой Проект.

- А знаменитият Коминтерн?

- Коминтернът, който уж разпуснали през 1943 г. (от 1936 г. Сталин се стремял към това и за установяване на контрол над активите на тази лявоглобалистка организация) - не е руски проект. Въобще трябва да се каже, че в “проектът СССР” от самото начало са били вписани не малко чужди елементи, реализиращи интересите на различни държави и структури (преди всичко тайни). Както показа историята, на Сталин се е удало единствено за известно време да смаже тази изкуственост, но след неговата смърт тя постепенно се регенерира. Заедно с интересите на преродената съветска номенклатура, този фактор е изиграл голяма роля в ликвидацията на проекта, а по-точно на съвкупността от проекти (така и не станала система) СССР.

- А какво ще кажете за рептилите, Андрей Илич? Тази тема е много популярна сега в Америка. Вече и в Русия. Двама сериозни доктори на науката ме уверяваха на “честни сини очи”, че властта на планетата е овладяна от пришълци от планетата Драка или Нибиру, приели човешки облик. Всички западни президенти били рептили. В мрежата е пълно с твърдения за такива рептили в Белия дом и т.н.

- Аз обичам научната фантастика, фентъзито. Но не искам да коментирам версията на американеца Айк. Мисля, че подобни версии се разпространяват съзнателно, за да отвлекат вниманието от реалните тайни структури на управление. И да компрометират самото търсене на скритите механизми на историческия процес като цяло, включително древната история и загадката за произхода на човека.

- Тогава нека да поговорим за напълно реални структури, например Билдербергския клуб. Много хора тъкмо него наричат тайно правителство на Земята. Един път в годината високопоставените членове-билдерберги се събират в хотелите на Рокфелерови или Ротшилдови, и обсъждат при закрити врати актуалните проблеми на човечеството, вземат свои решения.

- Реалната власт - това е тайната власт. А Билдербергския клуб е явен, те даже сайт имат. “Билдерберг” е фасадна организация на световната върхушка. Клубът е създаден през 1954 г. за помирение на старите европейски елити, както тази част, която е поддържала Хитлер (”линията на гибелините”), така и онази, която се е борила против него (”линията на гвелфите”) с англосаксонците и интегрирането им в техните проекти въобще и в Евросъюза в частност. Сега “билдербергите” изпробват тези въпроси, които са поставени в реално скрит, често неформален режим.

- През декември ни чака печален юбилей. 25 години от “историческата” среща между Буш и Горбачов в Малта. Формално тя слага край на “студената война”. Фактически Горбачов и неговата команда позорно предадоха там на Запада СССР и целия социалистически лагер. От това последва огромна геополитическа катастрофа. В ХХ век - рухна Съветския съюз. Мястото на предателството е било избрано явно не случайно: там е гнездото на могъщия Малтийски орден. На смутни подозрения ни навеждат  и два главни бестселъра от началото на ХХІ век, явно разсекретени в световен мащаб от някакви много влиятелни сили. “Шифърът на Леонардо”, на Дан Браун, разказва за ордена на тамплиерите и “Опус Деи”. Сагата на Джоан Роулин за Хари Потър откровено рекламира ордена на хоспиталиерите. Това е устойчиво мнение, че именно ордените, основани преди много векове, направляват тайно световното развитие.

- Не го направляват - само се опитват. При това, както в конфликт едни с други, така и в борба с англосаксонците. Името на новия римски папа - йезуитът “Франциск” - е своеобразен жест-символ на помирение на старите противници, йезуити и францисканци, пред лицето на натиска от страна на англосаксите. Съюзник на тези два ордена е Малтийският орден, чиято отдавнашна специализация е посредничеството между Ватикана и МИ-6, ЦРУ. Малтийският орден е елемент от системата “Ватикан”. Да, предаването на соцлагера и СССР на американците и глобалистите, в лицето на Буш-старши, стана в Малта, но Горбачов отиде в Малта за среща с римския папа Йоан Павел ІІ, който благослови “Горби” за предаването на соцсистемата и страната. Йерархията е налице.

Опитът да бъдат убедени хората, че някаква отделна структура - Билдерберги, малтийци, масони, родшилдо-рокфелери и тям подобни, са сами на кормилото на света, ни отдалечава от реалните механизми на световното управление, от Мрежата като цяло, подменяйки я с частни организацийки. Още един прийом - да се скрият цели структури (корпорации, банки) зад конкретни лица или партии. Така националсоциализма ни го представят като дело на НСДАП и Хитлер & Ко. А на дело творците на националсоциализма и проектът “Трети райх” са преди всичко англо-американските банкери и индустриалци, корпорации от типа I.G. FarbenindustrieAG.

Подробно за това как тези структури са създали първата форма на Евросъюза - хитлеровия “Трети райх”, може да се прочете в много интересната книга на Дмитрий Перетолчин “Световните войни и световните елити”. Тя излезе в поредицата “Игрите на световните елити. Андрей Фурсов препоръчва да прочетете” (издателство “Книжен свят”) Тази поредица ние замислихме специално за публикация на работи за световната върхушка, за нейните структури.

- А какво още бихте ни препоръчали да прочетем, Андрей Илич?

- Работите на Александър Шевякин за това, как бе разрушен СССР, на Александър Островски за Сталин и перестройката и на Владимир Павленко за Римския клуб. Тези трима автори са великолепни. Също така препоръчвам горещо романите на Олег Маркеев и Александър Гера, изясняващи картината на света. Гера и Маркеев загинаха при неизяснени обсоятелства…

- И последен въпрос: какво ни чака? Победа на организаторите на световното правителство?

- Едва ли. Има кланови, етноцивилизационни и - досега - държавни интереси, които е трудно да се примирят. Нима китайците или мюсюлманите ще се подчинят на световното правителство? И руснаците също няма да го направят. Реално ще се съкрати броят на тайните наднационални структури, всяка от които ще контролира свой макрорегионален блок. Това е далече от реалиите за световно правителство. Освен това, когато се руши свят - а светът на капитализма се руши! - се спасяват, макар и не поединично, но не и всички заедно, а на ята. Чака ни борба на “ятата” - най-различни. И стари, много древни, и относително млади. Тайните общества, веднъж възникнали, не изчезват, те се трансформират, било то в жречески организации на древния Близък Изток, Триади, тамплиери, масони, илюминати, англосаксонски клубове, Коминтерн, Четвърти райх и много други. Веществото (хората), енергията (парите) и информацията (идеите), обединявайки се, придобиват надчовешки, надсоциални качества и започват да съществуват сами по себе си, стриктно пазейки себе си, своите граници и убеждавайки околния свят в това, че като организации не съществуват. Друг въпрос е, че те се трансформират с времето, приемайки нови форми (”змията” съблича старата си кожа и откъсва опашката си), встъпват в причудливи отношения помежду си и с фасадните структури. Но настъпва ден, когато в условията на криза се приближава решаващата схватка за Бъдещето, и тайните структури излизат на бял свят и (или) ни позволяват да разберем за тях.. Мисля, че тъкмо с това е свързан рязко увеличеният обем на печатна продукция за тайните общества. Бъдещето настъпва и в него ще победи този, който хване козовете. Затова на въпросът: в каква валута да пазим парите си, аз отговарям: във валутата “автомат Калашников”. Или поне в добър набор от метални ножове.

——————————

Андрей Илич Фурсов, 63 години. Директор на Центъра за руски изследвания на Московския хуманитарен университет; директор на Института за системно-стратегически анализи. Академик  в International Academy of scince (Инсбрук, Австрия). Автор на повече от 400 научни публикации, включително 11 монографии. Неотдавна излязоха новите му книги: “Напред, към победата!”, “Студеният източен вятър на руската пролет”, “Руският интерес”. Чел е лекции в университетите в САЩ, Канада, Германия, Унгария, Индия, Китай, Япония. Член на Съюза на писателите в Русия. Лауреат на престижни награди за научна, публицистична и обществена дейност.

——————————

12 хубави книги за скритите механизми на властта, препоръчани от историка Фурсов:

1. DeConspiratione (За Заговора). Сборник монографии.

2. Ал. Островски «Глупост или измяна? Разследване гибелта на СССР».

3. В. Павленко. «Митовете за  «устойчивото развитие».

4. А. Шевякин. «Как убиха СССР».

5. С. Норка «Заговорът против Русия».

6-8. О. Маркеев. «Заплахата на агресията». «Черната луна». «Непредвиденият фактор».

9. Ал. Гера. “Камбанен звън” (трилогия).

Поредица «Игрите на световните елити. Андрей Фурсов препоръчва да прочетете!»:

10. Д. Перетолчин. «Световните елити и световните войни».

11. Е. Пономарьова. «Престъпният интернационал в Центъра на Европа. Как НАТО създава държави-бандити».

12. Ю. Емелянов «Смъртоносната схватка на нацистките вождове. Зад кулисите на Третия райх».

——————————

„Комсомольская правда”, 24 август 2016 г.