АТЕНТАТЪТ В ПЕТЕРБУРГ – ДЕЛО НА ГЛОБАЛИСТКИЯ ЕЛИТ

Александър Дугин

превод: Литературен свят

Структурата на днешния свят е проста. В него има един - все още един - доминиращ полюс: Блато, глобалистки елит, либерално транснационално ядро.

То действа чрез:

1. либералната и ляволиберална мрежа (политика, икономика, култура, технологии, образование, изкуство),
2. американската военна машина и големите американски монополи,
3. историческата, икономическа, политическа, технологична и интелектуална - епистемологична - инерция през последните три века на европейския Модерн (включително модернизацията и колонизацията).

Грамши наричаше това явление «хегемония». Който стои на позициите на глобализацията, той сключва със световния елит «исторически пакт», приемайки неговата правота и неговите правила на игра.

Либерална мрежа и атлантистко лоби (което е почти едно и също) има я почти всички страни по света. И практически навсякъде тази мрежа се състои от два сегмента, в еднаква степен предани на хегемонията - от пета колона и шеста колона.

Петата колона подкрепя хегемонията открито, хвърляйки предизвикателство на всички общества, в които либерализмът още не доминира напълно, а шестата колона действа отвътре в правителствата и политическите елити на такива общества, разлагайки ги и трупайки печалби, от една страна, с подкрепата си за хегемонията, а от друга - с използването на положението си в съпротивляващите се и отчасти независими от глобалния елит полуизолирани страни.

Днес Блатото има също така и екстремен инструментариум, към който все по-често прибягва. Такива екстремни елементи на световния транснационален либерален глобализъм са:

- леви екстремисти, анархисти и ултралиберали, хвърлящи предизвикателство пред всяка форма на ред,
- ислямски екстремисти от всички разцветки (преди всичко уахабити и салафити),
- неонацистки шовинистични групи на извращенци-ксенофоби.

Тази шлака е основата на петата колона и атакува все още суверенните (макар и относително) правителства директно. Шестата колона винаги им помага отвътре.

Тръмп в предизборната си кампания се противопостави на структурите на американския ред на глобалистките структури, които той нарече Блато. Блатото, днес често наричано Deep State, тоест «дълбинна държава», не успя да спре Тръмп, но засега успешно го блокира, не му давайки да прокарва линията си не само във външната политика, но и във вътрешната (например, възпрепятстването на отмяната на Obamacare). Но примерът с Тръмп показва, че дори президентът на САЩ може да стане цел на агресия, преследване и демонизация от страна на хегемонията (Блатото).

Отношенията между Тръмп и Русия, за които не млъква пресата, са неслучайно в центъра на американската политика. Демонизацията на Русия служи за криминализация на принципа на суверенитета като такъв. Путин, Русия = суверенитет. А глобализмът не признава суверенитети. Затова за Блатото е важно да спъва Тръмп, да му създава чувство на вино във всичко, което се отнася до руснаците. И паралелно се извършва нова вълна на атаки срещу самите руснаци. Атентатът в Петербург е един от елементите на тази стратегия на световното Блато, точно както и изострянето на ситуацията в Донбас.

Не е толкова важно кой е бил изпълнител на атентата в питерското метро. Най-просто е да се използва за целта ислямист-мигрант. За това са създадени всички социални, идеологически и технически предпоставки, включително базите на забранената в Русия ИДИЛ. Но изпълнителят никога не действа сам. Какво могат да постигнат с този атентат забранените в Русия идиловци? Нищо. Затова те и не могат да бъдат поръчители.

Атентатът в Петербург е дело на хегемонията. Шестата колона, петата колона, глобалните либерални мрежи, американските спецслужби - всички те в еднаква степен са съучастници на това деяние. То не е първо, нито ще бъде последно.

Мнозина днес са разочаровани от Тръмп. Но за да не се разочароваш, не трябва да се очароваш. Тръмп е колосална победа на контрахегемонията. Избирането му позволи да се види самата същност на световната система. Блатото не е това, което е САЩ, след като народът на САЩ можа да избере президент, който влезе в Белия Дом с лозунги за борба с Блатото. Това вече е много. Но Тръмп е заложник на хегемонията, тоест на своята шеста колона. Това е най-близкото му обкръжение, неговия апарат, това е целия американски елит почти изцяло. И сега хегемонията се е опълчило срещу Русия и Путин, т. е. срещу нас, не по-малко, отколкото срещу Тръмп.

Шеста колона има, разбира се, и в Русия. И това не е Навални - Навални е класическа пета. А ето, обкръжаващите го малолетни са продукт на образованието, възпитанието и културата, които се намират в ръцете на шестата колона. Тя, шестата колона, външно лоялна на Путин, подготви тези наши «та те са деца».

Шестата колона не излиза на площада и не се взривява във вагона на питерското метро. Но именно тя - като част от световната глобалистка либерална мрежа - носи цялата отговорност. Тъй като именно тя създава предпоставките за това, стартовите условия. Русия упорито на съпротивлява на боата на глобализацията. И ние страдаме и плащаме с животи на наши хора, наши близки, в Питер или на Донбас именно за това. И става все по-ясно, че изборът на своя лагер не е просто позициониране. В това има нещо дълбоко религиозно, като отричането от сатаната или служенето му.

——————————

Продолжение проекта «Русская Весна», 05.04.2017