САЩ СЕ ПРЕВРЪЩАТ В ИДИЛ

Андрей Бабицки

превод: Литературен свят

Известният руски журналист Андрей Бабицки коментира заявлението на посланика на САЩ в ООН Ники Хейли, че САЩ са съвест на света.

Съвест, приемаща форми, противоречащи на Божията и човешката представа за нея и нейното предназначение - това, колкото и да е странно, е също своего рода съвест, макар и превърнала се в химера и приела лъжливи и изопачени форми. В този смисъл посланикът на САЩ в ООН изказа, макар и скандално, но напълно правдиво твърдение.

Америка се е превърнала в гигантската лъжлива съвест на планетата, не съмняваща се в собствената си истинност, затова не се гнуси в името на установяването на истинското положение на нещата и поправянето на развоя на историята, да праща на оня свят все нови и нови милиони хора.

Това е стара история - нашият свят изобилства от сектантски вярвания, които заради добрия и правилния ред на живота са готови да принасят човешки жертви, само да не изгубят увереност в това, че тяхната истина е наследена направо от Божествения дух и да се откажат от нея значи да се откажат от своята национална култура и затова се отнасят към хората с друга културна и религиозна идентичност като към второкачествен материал, от който не можеш да създадеш идеално развитие на земните събития.

Такива хора могат да запазят живота си само в един случай - ако те се приобщят към онази съвест, за каквато Америка се смята.

Разбира се, това е ново езичество, което е изгубило вяра в човека и се е превърнало като държава, като устройство на земната общност, т. е. нещо, което по принцип е условно, в задължителен закон на битието, в божествен императив.

В определен смисъл Америка днес става политическа религия, фанатична уахабитска вяра, радикален ислям - ИДИЛ, притежаваща най-съвършените средства за унищожение на хора.

——————————

Русская весна, 30.03.2017 г.