КРЪСТИНА ХРИСТОВА – „ИЗВОРЪТ”

Като „Ценно родово изследване” е озаглавил издателят Трендафил Василев споделеното свое мнение за книгата на д-р Кръстина С. Христова. Авторката посвещава книгата на семейството на Богдан и Йонка Христови, на наследниците им и на родствениците им, преживяла с тях дълъг живот, свидетел и участник в многобройни събития, съхранила в паметта си преживявания като вълнуващ разказ. С биографични данни са описани представителите на Родословното дърво от схема 1, чийто корени започват към 30-те години на 19 век.

Родът, за който ни разказва авторката, се състои от видни специалисти и изследването дава информация и за състоянието и развитието на българската медицина, фармация, здравеопазване електроника, обществени науки, изкуство за дълъг период от време… Книгата свидетелства за живота и труда, за взаимоотношения и морала на хората през втората половина на ХХ век и авторитетно отхвърля редица заблуди, които се тиражират за обществото в което живяхме и работихме.

Успех е и художественото оформление на „Изворът” - корица, албуми с богат материал от снимки, схема на родословното дърво, дело на представител на рода - Калиакра Алексеева -Милкова.


д-р Кръстина С. Христова „Изворът” , Изд. „Българска книжница”, 2017 г.,