РАДИО ЛОНДОН СРЕЩУ МЕТОДИ АНДРЕЕВ И ЕВРОАТЛАНТИЦИТЕ

Румен Воденичаров

Авторитарният еднопартиен режим преди 1989 год. беше като фризер, който замразяваше евроатлантически ценности като хомосексуализъм, гей бракове и смяна на пола, както и откритата русофобия. След победата на Запада в Студената война тока на фризера беше изключен и започна неговото размразяване. Отначало се появиха само отделни патогенни т.е. вредни „микроорганизми”, които се задоволяваха с пренаписване на  историята  както подобава на победителите.

Най важно за нашите и за западните историци беше пренаписването в учебниците на историята на ХХ век и по-специално на двете световни войни. Доверчивият български читател вече е убеден, че най-решаващата битка на антихитлеристката коалиция е станала при град Ел Аламейн на брега на Средиземно море (1942) и че без десанта на съюзниците в Нормандия през юни 1944 год. Съветската армия не би достигнала Берлин.

В България от размразения фризер започнаха да излизат цели ГМО-политици т.е. такива, които не се срещат в природата, които без свян започнаха да бълват неистини, разчитайки да станат общоприети истини с непрекъснато им повтаряне. Българските наследници на Гьобелс се оказаха  неуморими.

И ако Агов, Костов и Бакърджиев са притихнали осребрили своя антикомунизъм, то Методи Андреев, Александър Йорданов и Евгени Михайлов продължават да бъркат в гардероба за скелети. Те говорят по алгоритъма на станалата за смях говорителка на Държавния департамент по времето на президента Обама Дженифер Псаки „Не зная въпроса в детайли, но е виновен Путин!”.

Във всяко стадо има мърша, но сред сините и десните като че ли е в излишък. Започнали с антикомунизъм преди 27 години (не по-рано) ГМО-политиците смятат, че ще могат да се пенсионират с него. Повечето от тях са номади, политически бълхи, които в която и партия да прескочат, привличат общественото внимание, залагайки най-вече на агресивен антикомунизъм и русофобия.

Най-напорист от всички ГМО-политици безспорно е перущенският седесар Методи Андреев. Трябва да бъдем по-снизходителни към него, защото и той, както се забелязва и при някои психиатри, изглежда е професионално увреден. Бидейки почти една година председател на Комисията по досиетата, той се е нагълтал с толкова конфиденциална информация за своите съпартийци, че е станал дори по-мнителен и подозрителен от един друг конспиролог Антон Тодоров (той пък ходи по TV студията винаги с пълна чанта с копия на досиета).

Методи Андреев или както за по-кратко го наричат МИТОДИ, ляга и става с приказки за Държавна сигурност. Ръси бисери, които се запомнят и които обикновено будят иронични усмивки. Например: „95% от подписалите се за номиниране на Ирина Бокова за Генерален секретар на ООН са бивши ченгета“. Или „Всички монополи и картели са с политическа протекция. Никой не се съмнява в това“.

По темата за бившата ДС и комунизма седесарът от Перущица се конфронтира  дори с президента-седесар Петър Стоянов, който път има голямата заслуга, че предложи на Съединените щати да разположат свои военни бази в България, преди те да са му поискали това. „Омръзна ни от дребните игрички на този човек. Петър Стоянов се прави на аристократ, но носи отговорност да няма възмездие за режима на комунистите.”

„Тези хора без демонстриране на злоба и профанщина всъщност са господа НИКОЙ и едва ли някой ще им обърне внимание”- коментира в Интернет един читател на неговите прозрения.

Но, когато Митоди нагази в по-дълбоки води, пренебрежителната усмивка на слушателя се заменя с открито отвращение към ГМО-политика. Става въпрос за неговите изхвърляния за ролята на СССР във Втората световна война и за съпротивата срещу фашизма в Европа и България.

Така се получава, например, след неговото разкритие че, „Петолъчката е символ на руската революция, наложен от евреите и лично от Троцки.” И то под въздействие на спонсора на еврейската революция Ротшилд и  то във връзка с неговите петима синове.

Методи Андреев би трябвало да знае, че има и други по-разпространени обяснения за древния символ. Например, червената петолъчка като символ на комунизма, който трябва да възтържествува на петте континента. И то нагоре да сочи само единия лъч, защото ако са два, намирисва на рогатия. А като символ в Червената армия Троцки наистина въвежда петолъчката не защото е евреин, а защото точно той, а не Ленин по време на Гражданската война е бил народен комисар на отбраната. Елементарно, Митоди! - би казал Шерлок Холмс.

Лошо нещо е човек да влиза бос в политиката. През 1989 г. лично на мен се случи това  и още в първата си реч на пл. Свети Александър Невски на 18.11.1989 г. изприказвах обвинения срещу българските националисти. Само след два  месеца осъзнах, че аз по наследство не мога да бъда друг освен  националист. Но непремерените ми думи ми останаха.

Преди известно време бившият председател на БАН акад. Иван Юхновски подари на в-к „Нова Зора” книгата „Говори Лондон. Предавания на БиБиСи за България през  Втората световна война” (Книгоиздателска къща „Труд”, 2004), съставена от Борислав Дичев. Емисиите на българската емиграция от Лондон правят излишен спора с антикомунисти като Митоди. Достатъчно е да цитираме дословно предаванията заради които правителството на Богдан Филов беше запечатало радиоприемника „Блаупунк” на баща ми в Садово.

Методи Андреев: България не участва във войната и пази неутралитет!

Борислав Дичев: (с.20-21) Присъединяването на България към Тристранния пакт и допускането на германски войски на българска територия…. принуждава Великобритания да прекъсне на 5 март1941 г. дипломатическите си отношения с България. Управлението за специални операции (УСО) подготвя извършването на преврат през април от антинацистки среди (главно от БЗНС „Пладне”), който да отстрани цар Борис III и прогерманското правителство на проф. Богдан Филов и да предотврати присъединяването на България към Тристранния пакт, както и германско нахлуване чрез съюз с Югославия. Заговорът е разкрит през февруари, участниците са арестувани, а ръководителят Г. М. Димитров бяга в Турция укрит между дипломатическия багаж на английското посолство. Влада Карастоянова (дъщеря на Рачо Петров), Димитър Мацанкиев, Коста Тодоров и др. продължават емисиите на радио Лондон от Кайро.

ВВС (25.11.1941 г.) - Коста Тодоров (с.223)

Днес в Берлин се събира конференция за активизиране борбата срещу Коминтерна, към която между другите лакеи на Хитлер се присъедини и България. Разбира се, не българският народ (него никой не го пита), а цар Борис, който още веднъж показа, че е слуга на Хитлер…..

…..за да подкрепи борбата срещу великия руски народ, който днес се бори геройски за своето съществуване

….под формата на „борба с комунизма” се цели поробване и изтребление на народите…

ВВС (29.08.1942 г.) (с.387)

….Преди всичко за втори път в най новата история България се съюзява с врага на славянството и цялото свободолюбиво човечество.

Български войски, изпратени в Сърбия, участват пряко и косвено във войната, защото те улесняват германците в преследване на сръбските четници - борци за свободата на своето отечество.

Днес в бойното поле пред  Сталинград хиляди еднокръвни братя руси се избиват от бомби пуснати от самолети, изработени от българи в германските самолетни заводи.

ВВС - Коста Тодоров (29.08.1942 г.) (с.389)

„Омразата на немците към славянството съществува от по-рано.Чехи, поляци, югославяни и част от Русия изпитват днес най-безчовечната, най-кървавата тирания в човешката история.

Във връзка с покушението срещу Хайдрих (май 1942) са разстреляни 2000 чехи и изгорени до основи две цветущи села. В Полша систематически бяха изтребени 1 млн мъже и жени със сметка да бъде унищожена цялата полска интелигенция……

В Югославия  повече от 500 000 сърби са унищожени. Цялото мъжко население на Крагуевац е разстреляно. Югославското партизанско движение наброява 150 000 бойци. Те задържат 8 италиански, 6 немски и 5 български дивизии. Само в боевете  в планината Козара (Западна Босна) от 3500 партизани остават живи само 800.

В  окупираните краища на Русия жертвите на мирното население наброяват стотици хиляди.

И само България се намери от всички славянски народи да застане доброволно на страната на убийците на славянството.(Звучи много актуално, нали? б.авт.)

ВВС - Коста Тодоров (10.12.1942 г.) (с.438)

„Хитлер се готви в случай на негова победа да унищожи голяма част от населението на Европа в пълно съответствие с неговата расова теория….

…Всички славянски народи намалени с 70% т.е. само 30% биха били оставени живи в качеството им на работен добитък за най-грубата работа, която „висшата” немска раса не би желала да върши……

М. Андреев: Народният съд е унищожил българската интелигенция

ВВС- от речта  на Чърчил на 2.08.1944 г. (с.649-650)

„Три пъти в моя живот тази нещастна България подхвърля селското си население в мъчителните болки на войната и в наказанието на поражението. И за българите моментът на разкаянието не е отминал, но той изтича бързо. Какво ще бъде мястото на България на подсъдимата скамейка, когато нещастната и подла роля, която тя играе в тази война, се открие и народите на Югославия и Гърция покажат на масата на примирието мрачната картина на делата на българската армия в техните страни. Народите трябва да бъдат съдени с оглед на ролята, която те играят!”

Ние оставаме до края в редовете на убийците, които ще бъдат презрени и жестоко наказани. Тогава ще бъде късно да обвиняваме само цар Борис  и неговата банда. Съдиите на утрешния ден: руси, американци и англичани ще кажат: „Защо допуснахте да ви води тази банда, защо не грабнахте оръжието и не последвахте примера на вашите братя сърби?”

……Кой българин с право утре (след като Германия бъде сразена) ще може да твърди, че не е виновен загдето е подпомагал врага на човечеството. Цар и правителство…. ще бъдат първите изправени на подсъдимата скамейка. Но трагедията е там, че ще бъде повикан и целият български народ да отговаря за престъпните дела на своите безумни управници.

Методи Андреев: В България няма партизани. Има шумкари.

ВВС (27.07.1944 г.) (с.643)

Червената армия приближава Варшава. Могъща Русия, чиито територии бяха освободени, напредва към Берлин. Тя ще покаже малко търпение към вас. Единствената надежда е вашето партизанско движение. То дръзна да се опълчи срещу Германия. Това партизанско движение е признато от съюзниците. То е подбудено от чувства на дълбока признателност към вашата освободителка Русия. Подобно партизанско движение съществува в Италия и благодарение на него тази страна се нареди в редиците на освободителите-съюзници. Чрез делата си Италия извоюва новото си бъдеще.

Борислав Дичев: (с.30,34) Антифашистката съпротива в България като съюзник на Германия нараства след прелома при Сталинград (ноември 1942-февруари 1943 г.). Програмата на Отечествения фронт е оповестена на 17 юли 1942 г. Към края на 1942 г. в страната действат 136 комитета на ОФ. През първата половина на 1942 г. са извършени 31 саботажа, но само от юли до октомври - 242 саботажа и 72 бойни акции. България поддържа дипломатически отношения със Съветския съюз, но предаванията на Радио Москва са обявени като пропаганда на вражеска страна. Чак на 1 юли 1944 г. Антъни Идън (министър на външните работи) пред Камарата на общините  дава положителна оценка на българската съпротива.

През лятото на 1944 г. правителството на Багрянов действително променя действията срещу съпротивителното движение с оглед по-безболезнено излизане от войната. Спряно е изпълнението на смъртни присъди на членове на съпротивата. Освободени са 15000 политически затворници. И е предложено на онези нелегални, които предадат оръжието си, да се завърнат по домовете си. (с.648,655)

ВВС (3.08.1944 г.) - Влада Карастоянова (с.652)

Ама мълвят в София „Русия ще ни спаси”. Че защо аджеба Русия ще ни спасява? Навярно защото правехме панихиди и палехме свещи в българските черкви за падналите при Сталинград германци……Русия не се нуждае от нашата платоническа любов.

Нека всички осъзнаем и час по-скоро „кръгом”! Българската войска да се прибере в пределите от 1941 г. и да се захване сериозно с първата задача - да изхвърли германците от страната ни, за да не става нужда да го извършват други за наша сметка, за да не става нужда да се молим да ни спасяват от чужда окупация. Този път дядо Мърфи (американски консул в София 1918 г.,б.авт.) не ще се застъпи за нас, а на дядо Ивана трябва да са му омръзнали празни приказки - той иска дела.

ВВС (18.08.1944 г.) (с.657)

Министър председателят Иван Багрянов призна, че българският народ е гладувал и е бил почти бос и гол, но не прибави ясния факт, че това се дължи на престъпните правителства, които позволиха на германците да ограбват голяма част от храните  и облеклото му. Той призна, че българският народ е тласнат в една безполезна и безцелна война, без дори управниците да се допитат до него и да предотвратят тази самоубийствена стъпка.(Също звучи доста актуално. Как България стана член на НАТО и какво търси  във войните на САЩ в Ирак, Либия и Афганистан? б.авт.).

ВВС (31.08.1944 г.) (с.647)

Дали Хитлер е жив или мъртъв не е от никаква полза за българския народ. Има ли човек в България, който да не знае чия ще бъде победата? Изглежда Софийското правителство е решило да направи компромис с партизаните като твърди, че те изобщо не съществуват. Само преди 10 дни Станишев (виден лекар, ректор на СУ, осъден от Народния съд, б. авт.) заяви, че партизанското движение е напълно ликвидирано.

Методи Андреев явно мисли като проф. Станишев. Но фактите са други. През пролетта на 1943 год. е сформирана Народно освободителна въстаническа армия и разработен план за въоръжени действия в общонационален мащаб.

В началото на септември 1944 г. партизанските сили наброяват към 30 000 въоръжени бойци, които са действали с поддръжката на 200 000 ятаци.

ВВС (6.09.1944 г.) (с.677)

Руската нота, с която се обявява война на България, бе връчена снощи на българския пълномощен министър в Русия г-н Стаменов. Коментирайки руската нота пред представители на печата Молотов е казал, че Русия е взела това решение поради българския лъженеутралитет, който не помагал на никой друг, освен на Германия.

„Днес Германия не е мощна като преди и въпреки това българското правителство  продължава да и оказва пряка помощ като дава убежище на отстъпващите германски войски и като дава бази на германските черноморски флотски сили. Това състояние на нещата е непоносимо.”

Методи Андреев: Не може през 2016 г. да има паметник на Съветската армия у нас! Посочете ми друг в Европа!

В Европа е пълно с паметници на Съветската армия. Защо ли, Митоди?

ВВС (2.08.1944 г.) (с.431,649)

Министър-председателят Чърчил казва относно постиженията на Червената армия: „Цял свят се чуди на гигантската мощ, която Русия запази и използва. Руските армии са тези, които извършиха главната работа в изтърбушване червата на германската армия“.

В Холандия, където не е стъпвал съветски войник, има паметник на Съветската армия. В Израел, на брега на морето, преди няколко години беше издигнат паметник на Съветската Армия, спасила стотици хиляди евреи от концентрационните лагери в Европа.

В София от 4 фигури в композицията на паметника на Съветската Армия, 3 фигури са на българи и само една е на „окупатора” - съветския войник. Наш Митоди се възмущава може би, че в ръката си държи шмайзер, а не синьо балонче. Той не подозира, че ако Съветския съюз не беше обявил война на България, щеше да боядисва къщата на майка си… в Гърция. Такива бяха на масата на примирието апетитите на нашите съседи, дали хиляди жертви от нацизма.

ГМО-демократът Методи Андреев, който чак 15 години след края на Втората световна война се е превърнал от яйцеклетка в човешко същество е най-яркото доказателство, че кандидатите за народни представители трябва да преминават задължителен психиатричен преглед.

С русофоби като Митоди, министър Ненчев и президента Плевнелиев България и занапред ще бъде разглеждана като лакей на великите сили и НАТО. В деня (7.01.2017 г.), когато президентът Плевнелиев предупреждава, че „Москва финансира антиевропейски партии в някои държави от 28-те и цели да разбие ЕС отвътре” новоизбраният президент на САЩ Доналд Тръмп каза: „Добри отношения с Русия е нещо хубаво. Само глупави хора биха помислили, че е нещо лошо.”

Решете сами, драги читатели, към коя категория да причислим нашите ГМО-политици!

А Митоди трябва или да се съгласи с Тръмп, или да отиде на 21 февруари на възпоменанието за лицата оказали съпротива срещу нацизма, в числото на които според министър Ненчев не се включват антифашистите и партизаните?!