КОНСТАНТИН ДУШЕНОВ – „ГЕОПОЛИТИКА НА АПОКАЛИПСИСА. НОВА РУСИЯ СРЕЩУ ЕВРОСОДОМ”

Светът балансира на границата на Голяма война - това вече е очевидно за всеки внимателен наблюдател. В тази ситуация всяка руска власт трябва да реши сложната задача: как да оцелее? Налага се да се замисли: в случай, че Русия застане лице в лице с врага, кой ще защитава страната? - Това може да направи само руският народ! Затова колкото по-сложна бъде международната обстановка, толкова по-голяма важност за Кремъл придобива руският въпрос.
Всичко това стимулира преминаването на Кремъл на патриотични позиции - а такъв преход означава пълен провал на опитите на световното задкулисие да вземе под контрол развитието на руската държавност. За това свидетелстват събитията от миналата година: в Крим, в Украйна, в Русия, а и в цял свят.
Защо в Новорусия не се повтори кримският сценарий? Защо Путин поддържаше Минските съглашения - «юридически нищожни и несъмнено неизпълними»? Какъв геополитически сценарий ни очаква в близко бъдеще? Новите руски стратегически ракети, новите подводници, нашето танково превъзходство над Запада… Новата консервативна руска идеология, формулирана от президента. Какви още военно-политически сюрпризи е подготвил Владимир Владимирович на нашите «партньори» от НАТО и защо САЩ стоят на граница, отвъд която за тях няма бъдеще?
На тези и други горещи въпроси на съвременността отговаря в своята книга от гледната точка на православен патриот един от известните руски публицисти Константин Душенов, потвърдил верността си и към Русия, и към руския народ с цялата си съдба.


Константин Душенов. “Геополитика апокалипсиса. Новая Россия против Евросодома”. Издателство “Книжный мир”, 2015 г.