ПРЕДСТАВЯНЕ НА БИОБИБЛИОГРАФИЯ „КАЛИН ДОНКОВ” И СРЕЩА С ПОЕТА В РБ „ХРИСТО СМИРНЕНСКИ” В ПЛЕВЕН

След като вече представиха биобиблиография на един от големите български поети, с плевенски корен - Георги Константинов, специалистите от Регионална библиотека „Христо Смирненски” - Плевен  подготвиха и реализираха поредната биобиблиография - този път посветена на друг поета с плевенски корен -  Калин Донков.

Биобиблиографията е един сериозен опит за библиографско изследване на поезията и публицистиката му. Изданието е по повод 75-та годишнина на Калин Донков. То обхваща периода от първите му публикации в 1958 г. до края на 2015 г.

Биобиблиографията представя творбите на Калин Донков от всички области, в които авторът е творил - поезия, публицистика, разкази, драматургия, пътеписи, статии, изказвания, слова, спомени, интервюта и литература за него, включително рецензии и отзиви за книгите му.

На 14 декември (сряда) 2016 г., от 16,30 часа в Регионална библиотека “Христо Смирненски” - Плевен, в присъствието на поета Калин Донков, ще бъде представена биобиблиографията “Калин Донков”.

Това ще направи доц. д-р Живка Радева от Великотърновски университет “Св. св. Кирил и Методий”. Във вечерта е включена и мултимедия, с излъчване на предаването “Хеликон” за поета Калин Донков. Автор на предаването е журналистът Татяна Любенова, а то е подготвено и излъчено специално за телевизия “Евроком”-Плевен.