ЗА ТЕРОРИСТИЧНИЯ АКТ В НИЦА

Михаил Делягин - директор на Институт по проблемите на глобализацията

превод: Румен Воденичаров

Терористичният акт в Ница както и предишните терористични актове в Париж и Брюксел (както и съпоставимите с тях по последствия тридневни безчинства на английските запалянковци, методично опустошаващи центъра на Марсилия, за които французите обвиниха руснаците, прекъснали в последния ден вакханалията на англичаните) е закономерен резултат от политиката на Франция и на Европейския съюз като цяло.

Известно е, че министърът на външните работи на Франция (заедно с колегите си от Германия и Полша) взе лично пряко участие в извършване на нацисткия преврат в Киев, в резултат на който временно изчезна украинската държавност (до признаването от Русия на киевския гаулайтер Порошенко за президент на Украйна), разгърна се нацистки терор и се разпали гражданска война.

Възможната причина нищо чудно да се окаже нуждата от „погребване” на радиоактивното отпадъчно гориво от френските АЕЦ (даващи над 75% от електроенергията на страната) не в курортните райони на Франция, а в обезлюдената зона на Чернобил.

В годините след преврата френската държава заедно с евробюрокрацията енергично, последователно и всестранно поддържаше нацистките власти в Украйна, оправдаваше развихрилия се по цялата територия нацистки терор и оказваше помощ на нацистите, които организираха масови убийства на мирното население вкл. на жени и деца, както и артилерийски бомбардировки на мирни градове.

Преди това Франция с цел да избегне наказателно преследване на тогавашния си президент Саркози (има достатъчно доказателства, че политическата му дейност е била финансирана щедро от Кадафи) предприе терористична агресия срещу Либия (наистина, поддържана от НАТО), която превърна една цветуща и благоустроена страна в кървав ад и гражданска война на всички срещу всички.

Заедно с другите сателити на САЩ по НАТО и Евросъюза Франция активно поддържа международните терористи в Сирия като не крие желанието да бъде свалена законната власт в тази страна и превръщането и в кървав ад, аналогичен на Либия.

Последователната поддръжка на тероризма и извършването на терористична дейност ръководството на Франция съчетава с твърда антируска позиция, с нарушаване на поети търговски ангажименти и с отхвърляне на руското противопоставяне (решително в Сирия и меко в Украйна) на тероризма поддържан от Франция.

При това френските власти приемат мигрантите от унищожаваните от Франция мюсюлмански страни даже когато не скриват нежеланието си за интегриране във френското общество.

Терористичните актове в самата Франция са неизбежно следствие от последователната френска политика за поощряване на тероризма.

Ако храниш бясно куче, то пак ще те ухапе. Ако поддържате терористи, то те ще убиват и вас.

Жертвите на ужасния терористичен акт в Ница призовават не толкова към мъст, колкото към завръщане на френската държава към вменяемост и законност, към прекратяване на поддръжката на първо време на ислямските терористи в Сирия и на нацистите в Украйна.

Но да се разчита на разум у политиците на съвременна Европа е нереално, ето защо Франция ще бъде мишена на нови и нови терористични актове, докато в крайна сметка най-голямата мюсюлманска страна не се превърне в сърце на Европейския Халифат (да бъде глава в днешното и утрешно състояние е непосилно).

Много жалко за хората, които ще станат жертва на тероризма, поощряван от френската държава.

Много жалко за великата френска култура, с която сме свързани от векове с хиляди най-разнообразни и здрави връзки.

Много жалко, че ще изчезне мита за la bell France, която от училището и възпитанието ни е заела място не в главите ни, а в самите ни сърца.

При нагледното израждане на френския и европейския политически елит най-важната задача за Русия ще трябва да бъде стратегически премислената готовност за отношенията с бъдещия Европейски Халифат.


„Свободная пресса”, 15 юли 2016 г.