ДЖОН ПЪРКИНС – „НОВА ИЗПОВЕД НА ИКОНОМИЧЕСКИЯ УБИЕЦ”

В предишната си книга Джон Пъркинс разобличи разрушителните машинации на «икономическите убийци»: той писа, че това са високоплатени професионалисти, които източват трилиони долари от страните по цял свят.

Те използват такива методи като фалшифицирани финансови отчети, подправени избори, шантаж, изнудвания, секс и убийства.

Самият Пъркинс се е занимавал с кредити: в неговите задължения е влизало да убеждава стратегически важните държави да вземат гигантски заеми за мащабни «научно-технически» проекти, насочени към поддържането на интересите на най-богатите хора, като при това страните потъват в нищета и дългове. А колкото е по-голям дългът на страната, толкова по-лесно тя се контролира.

В новата си книга Пъркинс подробно разказва как той и другите като него са изпълнявали работата си. Книгата е допълнена с документални потвърждения за дейността на «икономическите убийци» за периода 2004-2015 г., а така също със скандален раздел, в който доказва, че сега методите на «икономическите убийци» се използват много по-активно, откогато и да е - дори в самата Америка.

Новият материал е посветен на страните Република Сейшели, Хондурас, Еквадор, Либия, Турция, Виетнам, Китай, САЩ и Западна Европа.

Страх и дългове - ето на какво се основава системата на икономическите убийства. Нас ни заплашват, за да плащаме всякакви пари, да попадаме във всякакви дългове. Системата на икономическите убийства - фиктивна икономика, подкупи, следене, измама, дългове, държавни преврати, убийства, злоупотреба с военна сила - се е превърнала в доминираща икономическа, държавна и социална система.

Джон Пъркинс бе първият, който разказа за чудовищните по своята циничност тайни операции на спецслужбите и олигархичните кланове на Америка, които те осъществяват по цял свят. По степен на важност разкритите от него схеми са в редицата на съвременните разобличители - Джулиан Асанж и Едуард Сноудън, за които сега се води лов от спецслужбите на САЩ.


Джон М. Перкинс. Новая исповедь экономического убийцы, 2016 г.