НИКОЛАЙ СТАРИКОВ – „КРИЗА. КАК СЕ ПРАВИ”

Николай Викторович Стариков (ударението е на първата сричка) е роден в Ленинград, сега Петербург. Завършва Санктпетербургския икономически институт. Роден е на 23 август, датата на която е подписан пактът Молотов-Рибентроп, и както сам той обяснява, вероятно и това е наклонило везните на интересите му към историята. Подтикът да пише идва закономерно в професионалния му живот, тъй като Николай Стариков изследва закономерностите на политическото и историческото развитие на Русия, скритите пружини на катастрофите и катаклизмите, които връхлитат родината му.
“В книгите си се старая логично и разбираемо да обясня какво се случва в нашата страна. Какво всъщност се крие зад красивите думи и историческите щампи. Опитвам се да накарам хората да се замислят, сами да проумеят случилото се и случващото се сега”.
Творческата биография на Николай Стариков включва книги бестселъри, претърпели по две, три и четири издания, сред които “Шерше ля нефть” (последната засега), “Мифы и правда о Гражданской войне”, “Преданная Россия. Наши “союзники” от Бориса Годунова до Николая ІІ”, “Спасение долара - война”, “Кто заставил Гитлера напасть на Сталина”, “Кто финансирует развал России. От декабристов до моджахедов” и др. Николай Стариков участва и като експерт в документални филми, чест събеседник е в програмите на различни радиа, чете лекции по история в най-големите магазини за книги в Санкт Петербург.
В книгата са разгледани различните механизми и стратегии на световния финансов и икономически елит, който е единственият печеливш от всички финансови манипулации. А вечният губещ са винаги обикновените хора.


Николай Стариков. „Криза. Как се прави”, Издателство „Нова Зора”, 2010