СЛУЧИ СЕ ОЧАКВАНОТО

Веселин Стоянов

Вестник „Гардиън”: „Истината е, че САЩ създадоха Ислямска държава”. Тази истина е известна отдавна на света, но ЕС, НАТО и правителствените ръководители на европейските държави, сковани от страх да не им бъде организирано подобие на украинския Майдан, не смееха да я изрекат. Дойде времето, когато завесата падна и народите видяха истината в цялата й грозота.

Вече никой не отрича, че Осама бин Ладен беше най-ценния агент на ЦРУ за последните няколко десетилетия. На него бе възложено да организира „Ал Кайда” за борба със съветските окупационни войски в Афганистан. Резултатът беше отчетен като положителен.

След това на Осама беше възложено от американските и израелски тайни служби да организира 11.09.2001 година. Отново успех за конспираторите, който им даде възможност да окупират Афганистан, търсейки своя агент бин Ладен.

Само малцина знаеха, че той е на лечение в пакистанска военна болница, грижливо пазен от своите работодатели, които все още не знаеха, дали няма да им бъде отново необходим. Дойде обаче време, когато тежко болният Осама не бе приет в пакистанска военна болница и бе лекуван в пакистанската си къща.

Тук той беше „посетен” от американски десантчици, довчерашни негови приятели, които, ръководени от хуманни чувства, го разстреляха от упор в леглото му. Ако някой наивник попита как е възможно да убиеш без съд и присъда, как е възможно без съгласието на една независима държава - Пакистан - да нахълташ на нейна територия и да извършиш терористичен акт, отговорът е: това е американската ценностна система, това е прилагането на международното право по американски.

Вашингтон прецени, че потенциалът на „Ал Кайда” е недостатъчен с оглед осъществяване на глобалните му интереси, затова, както съобщава в.”Гардиън”, създаде „Ислямска държава”.

Рамо до рамо с Вашингтон бяха Тел Авив, и реакционните арабски монархии, които бяха обединени от общи интереси при осъществяването на проекта ИД. САЩ искаха да премахнат съюзника на Русия Башар Асад и да лишат Москва от военноморската й база на Средиземно море, Израел целеше разгромяването на арабските си съседи, монархиите планираха ликвидацията на мюсюлманите - шиити и разширяване на сунитския вариант на исляма и на европейска територия.

Тук те получиха подкрепата на Турция, която официално и многократно заявява своите намерения да възстанови и разшири границите на Османската империя.

Ердоган беше силно обезпокоен от намерението на Башар Асад да даде определен вид автономия на сирийските кюрди, което ще даде нов тласък на борбата на турските кюрди за автономия, а по-късно и до обединяване им и образуване на една независима кюрдска държава. Така сговорната дружина финансира, въоръжи и осигури скъпоплатени главорези, които съставиха ядрото на „Ислямска държава”.

Президентът на Франция Франсоа Оланд призна официално, че Париж е изпращал оръжия на сирийските „бунтовници”. Според Оланд, в това нямало нищо тревожно, тъй като Франция давала оръжие и подпомагала „умерената опозиция” в Сирия.

САЩ планираха да подготвят 12-хилядна „Свободна сирийска армия”, след това намалиха броя й на 6000, накрая подготвиха само 60 бойци, от които към „Ислямска държава” се присъединиха 55 от тях, заедно с оръжието си.

Останаха 5 бойци да се борят с ИД, а САЩ похарчиха за безумната си идея 500 млн. долара! Щатите похарчиха 2 трлн долара за войните си в Ирак и Афганистан, в резултат има стотици хиляди убити, ранени и осакатени, милиони желаещи да напуснат родните си места, пълен хаос.

Пат Бюканън, американски консерватор и съветник на трима американски президенти: „В момента се осъществява масова миграция, която може да промени лицето на европейската цивилизация. Ако това стане, то ще е необратимо. Подкрепата за Ангела Меркел, която отвори Германия за 1 млн. имигранти, се срива. Баварският ХСС се разбунтува. Като се имат предвид кризите, които заплашват Европа, въпросът вече не е дали ЕС ще оцелее. Въпросът (на Орбан) е - ще преживее ли века европейската цивилизация? В цяла Европа се издигат огради, връщат се граници.”

Бюканън продължава: „През 1981 г., когато „Солидарност” бе смазана от режима във Варшава по заповед на Москва, американците проплакаха: „Нека Полша бъде Полша”. Скоро ще дойде денят, в който един глас ще призове за край на това нашествие, ако трябва със сила и ще обяви: „Нека Европа бъде Европа”/КРОСС.

Един от най-авторитетните американски аналитици и коментатори - Фарид Закария -
представи пред публика на 15.11.т. г. току-що излязлата си книга „Дългият път към ада. Америка в Ирак”. Самото заглавие е повече от красноречиво. Пътя към ада са поели не само гражданите на Ирак, но и американските граждани, заради безумията на своите президенти.

Уилям Хейг, бивш министър на Великобритание прави анализ, публикуван във в. „Телеграф”: „Бумът на населението в Африка и Азия трябва да накара ЕС да поеме контрола над своите граници и да осигури стабилност в чужбина”.

Контрапункт на тези трезви анализи и предложения е планът на Джордж Сорос, според който ЕС трябва да приема всяка година поне по 1 млн. бежанци. Пак според него, през първите две години всеки имигрант трябва да получава по 15 000 евро за настаняване, здравеопазване и образование. Според Сорос, ЕС трябва да гарантира финансирането на помощите за бежанци в Ливан, Турция и Йордания.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-Мун заяви в интервю за испанския вестник „Ел Мундо Депортиво”, че настояването на Запада, сирийският президент Башар Асад да се оттегли от властта е безотговорно, че блокажът, идващ от западните страни, които настояват, че Асад не може да бъде част от преходния процес или бъдещи избори, е довел до стотици хиляди жертви и милиони бежанци.

В съвместно комюнике на генералния секретар на ООН Бан Ки Мун и на президента на Международния комитет на Червения кръст Петер Маурер се казва, че намирайки се пред лицето на крайната безчовечност светът е парализиран. „Това обезмисля самото съществуване на ООН”, заявяват двамата.

Така се случи очакваното - 13.11.2015 година. Терористичните атаки, извършени на няколко места в Париж, бяха дело на същите главорези, които Вашингтон и съюзници организираха, финансираха и обучаваха с цел разгромяването на Сирия и свалянето на Асад от власт.

Близо 5 години Белият дом и неговите европейски лакеи отхвърляха предложенията на Москва за провеждане на преговори между управляващи и опозиция в Сирия, с цел установяване на мир в страната.

Искаха отстраняването на президента Асад и неговото правителство като условие за преговори. Политически неграмотни, корумпирани и недалновидни управници във Вашингтон и Европа решаваха съдбините на света. Коалиция начело със САЩ имитираше бомбардировки на обекти на ИД. Резултатът бе нулев.

Сега, когато руската авиация показа как се води битка с терористи, западните манекени предлагат тя, Русия, да се присъедини към тях. Все още не са разбрали чувството за чест и достойнство на руските военни и дипломати. Оланд отиде още по-далеч: „Франция е във война. Наш враг е „Ислямска държава”, не Башар Асад”.

Същият този Оланд обясняваше, че Франция въоръжава сирийските „бунтовници” и „умерената сирийска опозиция”. САЩ въоръжаваха и обучаваха „Свободната сирийска армия” . Едва сега разбраха, че врагът е ИД, а не Асад и едва сега приеха руското предложение за преговори Асад - опозиция.

В политическия речник бяха въведени понятия като „умерена опозиция”, „свободна армия”, бунтовници. Какво е умереното на една опозиция, която се бори с оръжие в ръка срещу законно установената власт в една държава? Дали изстрелва по-малко куршуми и снаряди или го прави на умерени интервали от време? Какво означава и понятието „свободна армия”? Трябва ли да разбираме, че тя е свободна да решава дали да се бие, срещу кого и кога да се бие?

Вашингтон все още не може да разбере, че еднополюсният свят е погребан, че те няма да могат да качват и свалят безнаказано неудобни президенти и премиери на независими държави.

Не Вашингтон, а сирийският народ ще решава кой да е негов президент. Това ясно и недвусмислено го каза и Ген. секретар на ООН.

Германският канцлер Ангела Меркел демонстрира политическо късогледство и липса на чест и достойнство. Активната комсомолка от бившата ГДР не можа, и все още не може да разбере какви морални и материални щети нанесе на Германия и на Европа с прокламираните „отворени врати” за всички прииждащи имигранти, а с тях и бойци на ИД.

Единствено унгарският премиер Виктор Орбан демонстрира политическа зрялост и готовност да се бори за правата и свободата на своя народ. След събитията от 13.11.15 ще го последват и други.

Във Варшава десетки хиляди поляци демонстрираха срещу приема на бежанци и гориха знамето на ЕС и искаха „Полша за поляците”.

В Унгария също искат съхраняване на унгарската култура и дух и са против приема на бежанци.

Великобритания заяви, че ще остане в ЕС само при удовлетворяване на поставените от нея условия.

Люксембургския министър на външните работи заяви, че ЕС е пред разпад.

Генералният секретар на ООН и Президентът на Международния комитет на Червения кръст заявиха, че пред лицето на крайна безчовечност светът е парализиран. „Това обезмисля съществуването на ООН”, казват двамата.

Бившият председател на Сметната палата на САЩ Дейвид Уокър заяви: „Държавният дълг на страната е 65 трлн. долара, а не 18, 5 трлн.”

Като че ли намирисва на барут?