БЪЛГАРИЯ – ОКТОМВРИ 2015 г.

Веселин Стоянов

Вече 25 години газим в един и същи гьол - дума, която ползва Бойко Борисов, когато говори за АЕЦ „Белене”. Извинявам се, че ползвам неговото словесно богатство, но не намерих по-точна дума за положението, в което се намира родината ни.

ОБЩИНСКИТЕ ИЗБОРИ 2015 година инжектираха в душата на народа поредната доза отвращение от непочтената битка за кметски и съветнически места - покупко-продажба на гласове, фалшифициране на изборни протоколи, живо участие на мъртви души, измамите, свързани с регистрация по настоящ адрес, скандалът предизвикан от Софийската избирателна комисия, служебният натиск, упражнен върху сънародници да гласуват за управляващата партия, за да не се простят с работните си места.

Това не е всичко, но е достатъчно, за да ни покаже нагледно в какъв мръсен свят живее българският народ. На този фон, когато парите и лъжата са издигнати в култ, никоя партия няма право да се хвали с успех.

Има и още един факт, който управляващи и опозиция срамежливо премълчават. Процентът на гласувалите е значително под 50%, а недействителните бюлетини - близо половин милион - станаха трибуна на анонимни критици на днешните управници.

Има още: депутати, областни управители и чиновници на престижни постове предпочетоха да се откажат от сигурните и солидни заплати, за да се впуснат в борбата за кметски места. Това означава, че желани са не твърдите доходи, а служби, като кметските, където се работи с много пари, обществени поръчки, ремонтни дейности, програми и други доходоносни мероприятия.

ПОЛИТИКА. България не може да се похвали с независима, съобразена с националните интереси на страната и с развитието й през следващите 40 или 50 години външна и вътрешна политика.

Една от причините е, че до 1989 година България е била верен сателит на СССР, днес тя е още по-верен сателит на САЩ. Премиерът каза наскоро, че с приятели можем да сключваме сделки, които не са в наш интерес.

Това е принцип, който е водещ в политиката, икономиката, финансите и в сферата на духовността. Американският младеж, поставен за външен министър на България, има за задача да изпълнява стриктно получаваните от Вашингтон нареждания. Той не вижда разпада на ЕС, който в близко бъдеще ще бъде последван и от разпад на НАТО, а не е и необходимо да вижда. Той трябва само да изпълнява. Митов не би се произнесъл по 4-те условия, поставени от Англия на Европа, за оставането й в ЕС, а именно:

- Страната (Англия) да не бъде включена в състава на „някаква европейска свръх- държава”

- Националните парламенти да имат правомощия да блокират директиви на ЕС, с които те не са съгласни.

- ЕС да потвърди, че еврото няма да е единствената официална валута на ЕС, за да могат държави като Англия да запазят националната си валута.

- Лондон иска и гаранции, че страните-членки на еврозоната няма да могат да доминират над останалите членки на ЕС.

У нас медиите не взеха отношение по тези и 4 точки, външният министър също, никой не запита дали те са съгласувани, или даже съвместно изработени със САЩ, за да държат в напрежение Стария континент?

Един неудобен въпрос може да лиши министъра от американския му паспорт и да прекъсне възходящата линия на кариерното му развитие. Ако някой ден Борисов омръзне на Вашингтон, нали Митов ще бъде негов достоен заместник!?

Турски дипломат пропагандира за автономия на райони със смесено население в страната ни, пише Фрогнюз. „Скоро ще има турски вилает в България, Кърджалийско може да поиска автономия и това ще е свободната воля на хората, които живеят там. Майка Турция ще подкрепи тези хора, защото така повелява законодателството, както и правата на човека. Аллах е над всички”, заявил турският дипломат, чието име не се споменава.

Нашето външно министерство се задоволило да предупреди „дипломата”, че ако продължава да пропагандира за автономия на посочените региони, ще бъде изгонен от страната. Трябвало е той да бъде незабавно изгонен и да се поиска официално извинение от турска страна. От безродници друго не може да се очаква!

Вътрешната, икономическата и финансовата политика на страната са в услуга на американската. Отказахме, под американско нареждане три изгодни икономически руски проекта, даряваме на нашите вашингтонски „приятели” 333 млн. лв. годишно за двете им електроцентрали и те не чувстват неудобство от такова дарение. Без да питат, американските военни се настаниха в 4 наши военни бази, ползват наши летища и пристанища, докараха и тежка военна техника и всичко това се плаща от гладния български народ.

За съжаление ние нямаме управници каквито имат унгарците в лицето на премиера Виктор Орбан и колегите му от МС на страната. Ние нямаме дори опозиция, която да се изяви като защитник на българските национални интереси.

САЩ окупираха и разрушиха независими държави като Ирак и Афганистан, предизвикаха междуетнически и междурелигиозни войни в тях и още в Либия, Йемен и Сирия. С американска и на техните съюзници помощ стотици хиляди бежанци поеха към европейския континент.

Нашата страна беше също задължена да приеме определен брой от тези хора. Изненадващо, но Св. Синод на Българската православна църква намери сили и излезе с декларация, в която посочи опасността от приема на тези чужденци.

Тъмните сили реагираха веднага: „Когато обаче църквата в една държава проповядва човеконенавист и по п-о-д-р-а-з-б-и-р-а-н-е (забележете - по подразбиране) изключва и най-свенливия опит на миряните да бъдат просто добри хора, да изпитват състрадание и да приемат различието, то тогава нацията - жертва на тази църква - е обречена на бавен, но сигурен морален разпад”.

Коментар: П. Паунова, материалът е отпечатан в “Deutsche Welle”, за срам на това издание. По отношение на този „коментар” мога да кажа само, че много пъти съм се убеждавал, че предателството и наглостта не познават морални граници. Тази госпожа би трябвало да знае, че за да живее в държава, наречена България, за да може да пише пасквили на български език го дължи единствено на Българската Православна Църква. Повече внимание тя и тия като нея не заслужават.

Пред БПЦ стоят за решаване много проблеми и тя е единствената институция, която може да се справи с тях. От нея очакваме да приобщи към православието насилствено помохамеданчени българи; да организира образователни и професионални курсове за циганите, с което да ги спечели за православната вяра и да ги запознае с християнските ценности; от БПЦ очакваме да поведе последователна борба с извратената сексуалност, която е много опасна, особено за по-младото поколение; от Българската Православна църква очакваме да въведе в православната ценностна система младежта, за да я спаси от алкохола, наркотиците и разврата. В това свето дело, Църквата ни ще има всенародната подкрепа и ще изведе държава и народ на спасителния път.

Тежка е битката за национална независимост, култура, история и език. По Конституция официален език е българският. Въпреки това наложиха Българската национална телевизия да предава новини на турски език. Има частни тв канали, ако някои от тях искат да търгуват с предавания на чужд език, нека го правят.

Сега, т.нар. Вселенски патриарх, видял безличието и липсата на национално чувство у нашите управници, реши да иска извършване на богослужение в църквите по Южното Черноморие на гръцки език. Утре, при такива управници, ще иска същото и за църквите по Северното Черноморие. С яденето идва и апетитът, така че може да има още изненади.

В София и по-големите градове на страната, почти половината наименования и обяви на магазини и фирми са на английски, турски и арабски. Български съдилища регистрират фирми на английски език. Това трябва да се промени и регистрациите да се извършват на български език, а който иска да присъства и чужд език, то той трябва да бъде на половината на българския. Конституцията не може да бъде мълчаливо суспендирана.

ЕДНА НЕВЕРОЯТНО НАГЛА ПРОЯВА, СВЪРЗАНА С БЪЛГАРСКИЯ ХЕЛЗИНКСКИ КОМИТЕТ. ЗА ЧОВЕК НА ГОДИНАТА Е ОБЯВЕН НАГЛИЯТ УБИЕЦ И ЗАТВОРНИК АВСТРАЛИЕЦЪТ ПОЛ ФРИЙМАН.

Председателят на БХК заяви, че комитетът не прави номинациите, а отделни хора. Дали има такива, кои и колко са на брой, той не казва. Кънев декларира, че не можел да изкаже подкрепа за Полфрийман, за номинацията му, защото го защитава
пред Европейския съд за правата на човека в Страсбург, заради отказа на държавата ни да позволи екстрадицията му в Австралия. Председателят на БХК изтъква и значението на убиеца Полфрийман за защитата на правата на затворниците.

Напомняме, че австралиецът уби по най-жесток и нагъл начин един наш млад, 20-годишен сънародник, интелигентен, образован, преподавател по психология в СУ, без да е предизвикан с абсолютно нищо, само защото е роден убиец.

Кънев безсрамно изтъква значението на убиеца Полфрийман за защита на правата на затворниците. Защо Кънев не казва и дума за правата на жертвите. Кънев иска екстрадиция на убиеца в Австралия, защото знае, че там убиецът ще бъде пуснат на свобода, а председателят на БХК ще бъде вероятно богато възнаграден.

По-нататък Кънев ни заблуждава, че номинацията е направена от асоциация на затворници. По информация на наш източник, споменатата асоциация се състои от няколко „колеги по занаят”на австралийския убиец, който е и неин председател. Ако това е така, убиецът е автор на номинацията си, с помощта на хелзинкския председател.

Този скандален и вулгарен случай поставя въпроса за съществуването на българофобски комитети, сдружения и организация на родна земя. Те трябва да бъдат обявени за небългарски (възможно най-меката формулировка), а богатите финансови потоци, които са наградата за тяхната антибългарска дейност, да бъдат облагани с
75% данък, проявите им да бъдат строго следени и при несъвместимост с националната ни сигурност да бъдат поканени да напуснат България.

Последните 25 години ни донесоха бум на битова и организирана престъпност, на кражби, побоища, убийства, разрушена вяра в Бог и доброто. Това е ценностната система, която получаваме като подарък от „приятелите” ни.

Християнската ценностна система е съхранена единствено в Православието. Само то може да спаси света от гибел.

София, 07.11.2015 г.