АНАТОЛИЙ МАКСИМОВ – „НЮРНБЕРГ: БАЛКАНСКИЯТ И УКРАИНСКИЯТ ГЕНОЦИД”

След епохалния Нюрнбергски процес от 1945 г. много ни повтарят, че престъпленията срещу човечността са най-тежките в международното углавно право. След големите сътресения до последната година на ХХ век на многострадалната земя на Европа нямаше мащабни катастрофи и войни с масови жертви.

Докато не се случиха бомбардировките на Югославия през 1999 г. Но войната през 40-те години на ХХ век разпали «злият Хитлер», а тази - «добрите демократи» от най-«правилните» държави на света… Но защо редом със «зловещия фюрер» ни се иска да поставим «добрите» президенти, премиери и канцлери, разпалили «балканската касапница»?

И ето, нов етап на агресията - кървавият майдан в Украйна, създаден с ръцете на все същите «добри демократи» от «правилните» държави, довел до разпалването на локална гражданска война в тази страна. По сведения на немското разузнаване, за няколко месеца в Украйна са загинали 50 000 души, сред жертвите - жени, деца, старци.

Онези, които още вярват в справедливостта, чакат кога нов процес, подобен на Нюрнбергския, ще се състои над престъпниците от световен мащаб. Авторът - ветеранът от флота, военното контраразузнаване и разузнаване Анатолий Максимов е убеден, че престъпниците непременно ще отговарят за деянията си.


Анатолий Борисович Максимов. Нюрнберг: балканский и украинский геноцид. Славянский мир в огне экспансии. Алгоритм. 2015 г.