БЪЛГАРИЯ – СЕПТЕМВРИ 2015

Веселин Стоянов

Проблемът с бежанците е на дневен ред и очаква своето решение. Осигуряването на жилище, храна, джобни пари и медицински услуги натоварва изключително много бюджета на страната ни, най-бедната в Европейския съюз. Това не безпокои нашите управници, те изпълняват нареждания отгоре.

Германският канцлер Ангела Меркел заяви на 31.08. т. г., че ЕС трябва да сподели отговорността по въпроса с приема на бежанци. „Ситуацията не е добра. Страните-членки трябва да споделят отговорността. Ако ЕС се провали с бежанците, вече няма да имаме тази Европа, която познаваме”, заяви тя.

На 06.09. т. г. Меркел каза нещо по-различно: „ЕС не е в състояние да изпълнява изискванията на европейския регламент за имигрантите”. Така Германия стана първата страна, която прекрати временно (засега, б.м.) действието на Шенгенските споразумения.

Словашкият министър на външните работи заяви на 02.09.т. г., след заседание на правителството, че страните от ЕС сами създават причините за бежанската вълна, като обучават и въоръжават сирийската опозиция. „В определен смисъл ние съдействаме на гражданската война в Сирия, която изпраща имигрантите в Европа”. „Де факто шенгенската зона се разпадна заради бежанската криза”, каза още той.

Австрийското списание „Контра”: „ЕС, в настоящата си форма, е неефективен. Наблюдаваме увеличение на централизацията, а Европа се нуждае от федерален и демократичен съюз”.

Унгария, Полша, Словакия и Чехия заявиха, че няма да приемат системата за задължителни квоти за преразпределение на бежанците, предложена от ЕК. В Прага и Варшава се проведоха масови демонстрации срещу приема на мюсюлмански бежанци.
Какво прави България на този фон?

Управниците ни изпълняват заповедите на „големите началници” (Б.Б.) и не се съобразяват с интересите на българския народ. Приказки за хуманност, солидарност, съпричастност и толерантност са най-зловредния опиум за европейските вкл. и българския народи.

Тук, в родината, ние не се отнасяме хуманно към мизерстващите наши сънародници.

Известно е, че България е най-бедната страна в ЕС.

Ние нямаме чувство за съпричастност и хуманност към възрастните хора и пенсионерите, които живеят на или под прага на бедността.

У нас има хиляди сънародници, които нямат покрив над главата си, нямат хляб на трапезата, нямат социални осигуровки, лишени са от медицински грижи.

Ние хуманни, солидарни и съпричастни ли сме към тях? Не! Но ние приемаме неизвестно какви чужденци, изповядващи една агресивна, войнстваща религия, с други обичаи, нрави, език и манталитет.

Ислямът се обявява за единствената „права вяра”, а изповядващите друга религия са „неверници”, които трябва да бъдат изтребени. В името на тази „права вяра” ислямисти се самовзривяват, избивайки хиляди невинни хора.

Европа няма никаква информация за прииждащите вълни от имигранти, няма и план за справяне с това предизвикателство. Няколко пъти сме предлагали да поканим за трайно заселване етнически българи от Украйна, Молдова и от други държави на бившия СССР, с което да засилим православния български елемент в Родопите и други райони на страната.

Отговорът е, че няма пари. За православните българи пари няма, но за ислямисти пари има.

САЩ и съюзници са авторите на кървавата баня в Близкия Изток, Северна Африка, Ирак, Афганистан, Либия. Те са виновниците за създаденото тежко положение, затова те трябва да понесат последиците от жестокото си деяние. Срещу Европа и християнството се води жестока война.

Старият континент трябва да отговори подобаващо. САЩ създадоха „Ал Кайда”, те създадоха и „Ислямска държава”. Рожбите им обезглавяват „неверници”, а Вашингтон имитира борба с ИД. Тя все още им е нужна.

Обама ни успокоява, че битката ще трае две-три години, т.е. още две или повече години потокът от хора на „правата вяра” ще напира към Европа. Вашингтон не храни добри чувства (меко казано) към големите и богати държави, той търси начин да ги разчлени, с оглед по-лесното им завладяване.

Сега Германия е на целта. Ангела Меркел допуска грешка след грешка, което ще струва скъпо на страната й. Може би е вече преуморена?! Изходът е един - ислямистките престъпници в Сирия и Ирак да бъдат ликвидирани до един, да бъде възстановен мирът в тези страни, бежанците да бъдат върнати по родните им места, а Европа да бъде освободена от непосилния товар. Наясно сме, че тези, които запалиха огъня, нямат интерес да го гасят.

ЕС е пред ликвидация, НАТО ще го последва. Меркел иска европейски въоръжени сили, които ще направят НАТО излишна. Единствено Русия е страната, която има интерес, и политически и военен потенциал, за справяне в кратки срокове с престъпниците - ислямисти. Всички добронамерени хора трябва да й помогнат, за да ни спаси от страшния товар, както постъпи във Втората световна война.

Забележителен е случаят с прелетелите над наша територия руски самолети.

От МВнР обявиха, че България отказва на Русия да допусне преминаването (правилно е прелитането - б.м.) на два самолета през българското въздушно пространство поради съмнения, че те не превозват хуманитарна помощ за Сирия, а оръжия. „Въз основа на информация възникнаха обосновани съмнения, че характерът на товара не съответства на заявения”.

МО, Николай Ненчев, министър: „Получени са данни, че възможно вместо хуманитарна помощ, руските военно-транспортни самолети, които са искали разрешение да прелетят над България, да са били натоварени с въоръжение, обясни пред ТВ7 Ненчев. И още: „Отказахме. Ние сме суверенна държава”.

В една нормална държава и двамата министри би трябвало да подадат незабавно оставки. Един път заради лъжи, втори път заради неизпълнение на американската заповед. А колко сме суверенни, е известно на целия свят.

Двамата герои работят с интересни понятия: „обосновани съмнения”, „данни, че е възможно”. С тях си служи често американската администрация. Нека си припомним лъжите, свързани с Ирак, с 11.09.2001 г., Афганистан, Осама бин Ладен. Поредица от лъжи, основани на съмнения и предположения.

Историята продължава. Появи се официално съобщение, че е разрешено един самолет да прелети над България в посока Сирия, защото руската страна декларирала, че в него пътуват дипломати. В този случай не виждаме да има съмнения и предположения.

След това по ТВ екраните се появи Бойко Борисов, който обясни, че военните са чакали заповед, за да хвръкнат нашите изтребители и да свалят нарушителите. Той обаче разпоредил да ги пропуснат, за да „не вадим после пилоти от ковчези”. Тук ние си позволяваме да имаме обосновани съмнения и предположения:

1. Защо са искали разрешение за унищожаване на чуждите самолети от Борисов, след като върховен главнокомандващ е т. нар. президент. По непотвърдена информация, последният е получил страхово разстройство и е бил в тоалетната, затова го замествал Борисов.

2. От изказването на Борисов не става ясно колко наши изтребителя са имали готовност да излетят - един или два и какво е било техническото им състояние.

3. Какво означава ваденето на пилоти от ковчези. Да не би Борисов да нарича нашите изтребители ковчези, а пилотите да вадим живи и здрави от изтребителите-ковчези?

4. Така ли пазим външните граници на ЕС?

Руските самолети на са били един и два, а на Борисов и компания е било ясно казано, какво ще последва, ако от американска база на наша територия бъде отправен некоректен жест.

Случаят е голяма плесница и за Вашингтон, който беше наредил да откажем прелитането. Поуката за лакеите е,че ако имат волята и куража да кажат НЕ на големия началник, последици може и да няма.

Няколко думи за съдебната система. Това е една прогнила, пред разпад юридическа конструкция, която не може да бъде спасена с реформа. Нужен й е багер, а багерист да е Цветан, със 6-те апартамента, дългите уши и 6-те НЕ-та.

Искаме закон срещу корупцията. Защо ни е? И сега имаме възможности да я гоним, но политическата воля е прекалено силна и ни пречи!

Медиите, наред със съдебната система са миризливите цветя в иначе красивия букет, наречен България. Пеевски, когото милите протестърчета не искаха в миналото НС и в ДАНС, сега когато стана отново депутат и собственик на медийна империя, същите млади и красиви протестиращи мълчат. Защо ли? Ами като няма кой да плаща, така е.

На нашия народ най-много му допада сентенцията на Бойко Борисов:
„Разпаднаха се цели държави, ние оцеляхме…” . Унизени, обезправени, преокачествени, доволни в своята мизерия и духовна пустота, ние оцеляхме!

Радост неземна - ние оцеляхме! Независимо как и на каква цена. Викайте ура.