АТАНАС СЛАВЧЕВ – „ПОСЛЕДНАТА СЪБОТА НА МАЙ”

Излезе от печат книгата на Атанас Славчев “Последната събота на май” - първа част с избрани разкази, миниатюри и пътеписи. Книгата е реализирана от изд. “Българска книжница”, София.
Атанас Славчев е член на Дружеството на писателите в Плевен, на Съюза на независимите български писатели - София, той е председател на литературното формирование на СНБП за регион Плевен. Носител е на национална награда на в. “Поглед” за пътепис (1986 г.), на специалната награда на в. “Азбуки” за разказ от националния конкурс “Моята история за Европа” и други. По повод неговата 60-та годишнина е награден със златен юбилеен медал на Съюза на независимите български писатели за цялостно литературно творчество. Атанас Славчев е издал книгите: “Сънищата на един морски вълк”, разкази (1997); “Под маската на Ал Капоне”, фейлетони (1998); “Майките, майките…”, разкази (2000); “От изстрадала Родопа до вградена Гергана”, пътепис (2002); “Миниатюри, етюди, импресии”,(2011). “Последната събота на май” е неговата шеста книга и включва 11 разказа, девет миниатюри и един пътепис.
Иван Вълов пише в предговора към изданието: “Книгата на Атанас Славчев “Последната събота на май” ни среща с талантлив автор, който не само познава тайнството на словото, но го използва с професионална вещина… Искам да подчертая, че в тази не голяма по обем книга читателят ще се срещне с творби, които разкриват дълбоки човешки преживявания, правят ни по-добри и по-българи”.