БЪЛГАРИЯ – ДНЕС И УТРЕ

Веселин Стоянов

За вчера да не говорим. Вече 25 години родината ни е жертва на престъпни управници, на престъпна правосъдна система, на престъпно здравеопазване, на престъпни институции, казано накратко. Комунисти - ренегати взеха властта след т.нар. преход и не я изпускат и до днес. Страшно явление е ренегатството. Носителите му са хора без морал, без съвест, без чувство за отговорност пред народ и родина. Единственото в което вярват и което обичат са парите, властта и облагите, и всичко това за сметка на изтерзания български народ.

Управници - продажници и авантюристи вкараха страната ни в две световни, в една балканска и една междусъюзническа война. Резултатите са ни познати. Днес една престъпна управляваща върхушка се готви да ни вкара в трета световна война, от която няма да оцелеем. Това се прави, защото страната ни е васал на държава-гангстер, износител на държавен тероризъм, поставила си за цел да завладее целия свят, независимо от цената, която трябва да заплатят поробените народи.

За президент на България партия ГЕРБ назначи един абсолютно недостоен човек. Тази личност няма грам политически опит, не познава българската и европейската история и география, явно няма познания по финанси, икономика и енергетика. Това не му пречи да прави изказвания и да дава препоръки, колкото и непрофесионални да са те. Той навлиза в тези сфери без чувство на неудобство, без да спазва границите на своите правомощия. Плевнелиев впряга нищожния си умствен багаж в усилия да сътвори идеи, които да го издигнат в очите на неговия американски господар, с чиято помощ се надява да получи втори мандат.

В речта си на 3 март, по случай националния празник на България, т.нар. президент прочита от листчетата си следното: „В този ден сме обединени в своята признателност и почит към хилядите войни - румънци, финаландци, украинци, литовци и други, загинали в освободителната Руско-турска война”.

Интересно! Сред „хилядите войни” няма споменати руски войни, но има украински такива! Плевнелиев можеше да включи в списъка, наред с украинските и американски войни, а Освободителната Руско-турска война да провъзгласи за Американо-турска война! Това би му донесло големи дивиденти.

-Т. нар. президент получи от държавния бюджет 1 млн. лв.за представителни и други нужди. По информация на наш източник той е обещал да отдели от тях между 500000 и 700000 лв. за закупуване на оръжие за украинската армия, а остатъка за лечение и възстановяване на украински войници, но не покани за лечение и възстановяване опълченци, които се отбраняват от киевските нацисти.

- Т. нар. президент иска повишаване на военния бюджет на 2% от БВП и настоява България да закупи американско оръжие, но не и руско, дори да е по-качествено, защото това ни правило зависими от Русия. А американските покупки не ни ли правят зависими от САЩ?

-Т. нар. президент е за разполагане на нови американски бази на българска територия, което прави страната ни обект на превантивен руски удар. Ако той е осигурил скривалище за себе си, има ли такива и за нашия народ? Не, нали!

-Т. нар. президент на България няма да участва в тържествата по случай 70-годишнината от Победата в Москва. За това съобщи президентската пресслужба. Причините за отказа не бяха съобщени, но те са ясни. Вероятно за това, че Москва не се предаде доброволно на Вашингтонския агресор и на нацистки Киев, че не предаде Крим на американския флот и не принуди опълченците да се предадат доброволно на бандеровци. Ето по тези причини т. нар. президент е сърдит на Москва. „Не се посочват причините за отказа”, съобщава ТАСС. Старият комунист Росен Плевнелиев щеше да е горд, ако преди т. нар. промяна беше получил покана от Москва. Днес положението е различно и т. нар. наш президент се е клел на нов господар.

Отказът на някои държавни глави да присъстват на тържествата означава, че на власт са новите нацисти - в някои европейски страни и в САЩ. Русия даде над 25 млн. жертви. Напразни ли бяха те? Отсъствието на Росен не бива да трогва никого - дори да отиде, никой няма да го забележи, толкова невзрачен е той.

- При посещението си в Белград преди ок. месец, т. нар. нашенски президент изразил пред сръбския си колега несъгласие с провежданата външна политика на страната, както ни информира наш източник. Критикувал и провеждането на съвместни руско-сръбски военни учения. Отговорът не закъснял, съгласно същата информация. Плевнелиев бил запитан кой е той и в качеството си на какъв идва в Белград, за да критикува и изисква. Така визитата била съкратена от два дни на няколко часа. Нашият източник изрази изненадата си от това, че медиите не казаха истината по това посещение. Със своето поведение, американските марионетки президент, министър на външните работи и министър на отбраната са най-голямата опасност, надвиснала над България.

Сериозно недоразумение е и премиерът Бойко Борисов. Също комунист-ренегат, човек с връзки с подземния свят, както го описва бившият посланик на САЩ в София Джон Байерли, пазач на Тодор Живков и Симеон Сакскобургготски, опитал доста и различни професии, той се настани за втори път на премиерския стол, с намерение да седи там възможно по-дълго, независимо от цената на компромисите, които трябва да прави. Той също е специалист по външна, вътрешна и енергийна политика, по икономика, финанси и банково дело. Сам призна, че е прост, а простотия лъха от всяко негово изказване. При неотдавашното посещение на германския външен министър Фр. Щайнмайер, на дадената съвместна пресконференция, Борисов поиска от него да осигури за България завод за сглобяване на леки коли, независимо от марката и изреди всички познати нему марки. Това предизвика бурния смях на германския дипломат, който явно не очакваше да му бъде възложена подобна задача. Борисов наричаше Белене един „гьол”, който погълнал два милиарда лева, който той би дал на пенсионерите, а 4 години управление той не взе решение по „Южен поток”, отхвърляше руските предложения.

В момента, в който руският президент Владимир Путин обяви своето решение газовата тръба да мине през Турция и да изгради хъб на турско-гръцката граница, Бойко скочи като малко дете и си поиска също хъб на черноморската ни граница, само че за целта поиска съдействие от ЕС.

Грешен ход, защото ЕС не строи, а само руши. Исландия изтегли молбата си за членство, Англия ще провежда референдум дали да остане в съюза, Унгария строи руско разширение на ядрената си централа и ще ползва руско гориво, въпреки възраженията на ЕС. Малкото херцогство Люксембург стана член-учредител на новата Азиатска инвестиционна банка, която е част от заплануваната от Китай Азиатска инвестиционна банка за инфраструктура, очаква се Германия да последва люксембургския пример. Недоволството от порядките и действията на брюкселските чиновници расте, защото те изпълняват американски заповеди, които са в ущърб на европейските народи.

Вътрешно-политическите събития в България станаха обект и на анализ на Стратфор, влиятелна американска частна разузнавателна и аналитична компания, базирана в Тексас. По информация на КРОСС, компанията оценява напускането на вътрешния ни министър Веселин Вучков като знак, че българското правителство продължава да е слабо, разделено и нестабилно. „Кабинетът на Бойко Борисов е нестабилен и губи подкрепа”, пишат анализаторите на американския политолог от еврейски произход Джордж Фридман. „Такива вътрешни политически спорове ще ограничат способността на България да постигне своите външнополитически амбиции” пише анализът на Стратфор. „Вътрешнокоалиционните борби са факт още от създаването на това политическо обединение”, припомнят от агенцията. За съжаление, или не, борба има и в ПП ГЕРБ. По информация от наш източник, вътре в партията са се оформили поне два центъра, които водят с фалшиви усмивки жестока битка.

В единия се очертавали фигурите на Росен Плевнелиев, Цветан Цветанов и жадната за реабилитация и власт Искра Фидосова, в другия Бойко Борисов с негови съпартийци. Росен ще е доволен от злепоставяне на Бойко, независимо по каква линия, защото го счита за свой основен конкурент за президентското място. Цветан основателно мисли, че Бойко съдейства за вкарването му в затвора. Искра счита, че е била неоснователно принудена да подаде оставка, която й бил поискал Бойко. Към тези вътрешнопартийни и вътрешнокоалиционни борби се прибавят и тези за парите и имотите на Корпоративна търговска банка. В тази битка активно участва, по информация на нашия източник, и партия ДПС. Движението, и по-специално Д. Пеевски, са крайно недоволни от отстраняването на председателя на Софийски градски съд Владимира Янева и на нейните заместнички. Пак по информация на нашия източник, Пеевски е посетил Висшия съдебен съвет, в момента там е имало 5 негови членове и им е казал приблизително следното: ако посмеете да образувате дисциплинарно производство, мамицата ви ще разкатая. Заплахата явно е подействала и решението на ВСС е известно, т.е. засега Янева е оставена на мира, но правосъдният министър не се е отказал от намерението си да я види осъдена. По тази причина се работи активно за уволнението му. Упорито се твърди, че гл. прокурор е склонен да удовлетворява желанията на Пеевски и ДПС.

Вероятно това е причината да му гласуват допълнителни правомощия. Като се има предвид обаче, че прокуратурата е пълна с корумпирани и непрофесионални служители, даването на допълнителни правомощия не носи нищо добро на народ и държава.

Историята с Корпоративна търговска банка е прекалено мръсна, участниците в нея са известни, поне отчасти. Големият въпрос е дали заплануваният грабеж ще има успех и които ще бъдат участниците в него, кои са големите кредитополучатели и кои са вложителите-милионери. Бойко Борисов заяви в интервю с Коритаров, следното: „Аз четири години, в най-тежката финансово-икономическа криза съм наливал пари в тази банка, за да не падне”. Интересно твърдение! Свои пари ли е наливал Борисов, колко, и защо въпреки това „наливане” банката все пак „падна”. Чакаме отговор.

Въпреки безспорната вина на БНБ и на управителя й Иван Искров, той не подаде оставка и никой не му я поиска категорично. Сега, внезапно той се разбърза, поиска подарък за рождения си ден, парламентът да му избере заместник. Причината за тази бързина се оказа доста прозаична - тъмните финансови кръгове са му поискали да осигури за бюджета 12 млрд. лева, освен заема от 16 млрд. лева. Как и откъде - негова работа. Ако е така, бързината му е обяснима.

Както по време на миналия си мандат, така при настоящия, правителството на Борисов не се справи с природните бедствия. Речните корита си останаха непочистени, язовирните стени опасни, горите продължиха да се изсичат. Хиляди хора останаха без дом, те не получиха помощ нито от държавата, нито от ЕС. Приютяваме ислямисти от Близкия Изток и Севрна Африка, осигуряваме им прилични жилищни условия и храна, а нашите бедстващи сънародници са оставени на произвола на съдбата. Редно е САЩ, които предизвикаха кървавите сблъсъци в тези региони да приемат бежанците и разходите по тях. За съжаление на нас ни преподават уроци по хуманизъм, но помощ за българите няма. Това е порочното поведение на Вашингтон и съюзници.

Проблемът с циганите не го реши кабинет Борисов 1, нито ще го реши Борисов 2. Бежанците и циганите променят с бързо темпо етническия състав на България. Дават ли си сметка управниците на България от последните 25 години и ако да, защо не предприемат нищо в тази насока? Може би това е изпълнението на план за обезбългаряване на родината ни? Ще чакаме ли неговото изпълнение, или ние, обикновените граждани ще инициираме определени действия.

Медиите биха могли да направят много за промяна на статуквото, но те служат на своите собственици, радват се на положение и заплати и само тук-там някой журналист проявява кураж и изнася неприятни за управниците истини.

На този мрачен фон Българската православна църква, начело със Светия синод и патриах Неофит е потънала в своя блажен сън. Половината цигански народ прие исляма, чуждоземни проповедници ги вкарват в „правата вяра”, а БПЦ нехае.

Срещу България се работи по план. Ние трябва да го неутрализираме с наш план, защото Бог помага, но в кошара не вкарва.